Näringslivs- och arbetsmarknadssamordnare

1 januari tillträder Liza Furuskog som näringslivs- och arbetsmarknadssamordnare. 

– Skillnaden mot tidigare tjänst är att jag nu kommer att arbeta mer uttalat med näringslivsfrågor. Ett område som jag arbetat nära inte minst genom min tidigare tjänst som integrationssamordnare och praktiksamordnare.

Detta menar Liza som nu kommer att vara den första personen som bland annat företagare kommer i kontakt med när man har frågor som rör företagande, det som man tidigare kallade för en väg in. 

– Det är viktigt med tydlighet och framför allt att det ska vara enkelt att få kontakt med kommunen, rätt person som kan svara på frågor och vara behjälplig. Detta arbetssätt har varit och är uppskattat av företag som sökt svar på olika frågor. En väg in betyder även att företagaren som kanske har ärenden som berör flera förvaltningar då samordnar vi detta så att det inte behöver bli fyra fem möten utan i bästa fall ett. 

Vi har arbetat efter denna modell under en tid, en modell som byggts upp av Kicki Svensson. 

Välkänt ansikte 

För många är Liza ett välkänt ansikte, detta då hon arbetat inom kommunen sedan 1985. 

– Jag har hunnit med en rad olika tjänster sedan dess säger Liza glatt. Det är väl ett bevis på att jag gillar att ta mig an olika arbetsuppgifter där min drivkraft är att försöka att få saker och ting lite bättre. 

Jag började arbeta som barnsamarit som det hette då, och därefter har jag arbetat med allt från barnomsorg, individ- och familjeomsorgen, Tegelbruket och nu senast arbetsmarknadsenheten. 

Det som är genomgående är hennes engagemang, på individ och företagsnivå. 

– Som jag sa tidigare så vill jag att saker och ting ska fungera och att människor ska må bra där de är. Jag har fått med mig detta från det att jag var liten, min mamma Karin sa alltid att man måste engagera sig för andra och hjälpa till att hitta lösningar om man har möjlighet till detta och det är väl en av mina drivkrafter. 

Lyckas och trivas 

– Jag vill se att man lyckas med det man företar sig och att då stötta med det man kan, det gör ju att man trivs med sitt jobb. 

Företag och företagande är oerhört viktigt för en kommun och som läget ser ut nu och en tid framöver så gäller det mer än någonsin att vi stöttar och underlättar där det går. Jag hoppas att jag i min delvis nya roll kan bidra till att stärka näringslivet i kommunen. 

Det är viktigt att det finns företag som väljer att satsa i kommunen, att det finns arbetskraft så att du och jag kan fortsätta att handla tjänster och varor på hemmaplan. 

Så du som är företagare eller står i startgroparna att dra i gång ditt företagande och har frågor, hör av dig till mig med dina frågor. Genom min senaste tjänst där jag arbetat mycket med att hitta bland annat praktikplatser och annat så hoppas och tror jag att många företagare vet vem jag är och vart man nu kan vända sig. 

Text: Gunilla C Johansson 

Bild: Privat 


Publicerat

i

av