Nomineringsdags!

Rickard Persson, ordförande i Företagarna i Högsby, hoppas på att många tar chansen att nominera företagare till utmärkelsen Årets Företagare.

– Det finns många företagare väl värda att lyftas fram som kämpat och jobbat på extra mycket, inte minst under pandemin.

Vem kan nominera?
– Det kan vem som göra, det är bara att maila in förslag tillsammans med enklare motivering.

Vilka kan man nominera?
– Det är fritt fram att nominera vilken företagare man vill. Men vi måste förhålla oss till vårt regelverk. Detta handlar i grunden om att företaget måste ha sitt säte i kommunen och man behöver ha fått fram minst ett bokslut. Det gör att nystartade företag blir först aktuella för kommande år.
Man behöver även ha en verksamhet som är huvudsyssla för att vara aktuell. Men även här tänker vi att det finns många som kan komma att bli aktuella framöver där sidoverksamheten har vuxit sig större och blivit en huvudsyssla.
Priset fokuserar på personen eller personerna som drivet företaget och deras engagemang och den entreprenörsanda som finns där.

Hur ser det ut för företagandet i kommunen?
– Det kanske inte startas upp så många nya företag under ett år men det händer flera positiva saker, bland annat så har ju Åsedaföretaget Allt i Plåt valt att etablera produktion här. Vi vet också att flera företag expanderar och flera som tagit sig igenom en tuff period.
Så nu hoppas vi på många nomineringar där vi sedvanligt kommer att överraska pristagaren.
Den officiella prisutdelningen är satt till 21 juni hos landshövdingen på residenset i Kalmar. Samma dag utses även årets företagare i Kalmar län som går vidare till riksfinalen.

Aktiviteter i vår
– Vi vill även slå ett extra slag för våra träffar Walk and Talk där vi kombinerar promenad med fika och intressanta föreläsare. Vi har två träffar inplanerade, i början av mars här i Högsby och i maj månad i Fagerhult summerar Rickard.

Text: Gunilla C Johansson
Bild: Privat


Publicerat

i

av

Etiketter: