Nu blir det andra bullar

– Till sommaren räknar vi med att flytta in i det anrika konditoriet Wickbergs före detta lokaler. Det blir kanske inte så mycket bullar gjorda, men kanske ett och annat recept på lyckade husaffärer säger Ann Karlsson, kontorschef på Fastighetsbyrån.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Idel glada miner

Det var idel glada miner när vi för några dagar sedan träffade kvintetten från Stranda Fastighetsbyrå utanför det blivande kontoret. – Det finns en hel det att göra innan vi kan flytta in men det kommer att bli riktigt bra. Allt invändigt kommer att rivas ut och lokalen ska byggas om för att inrymma tre kontor, personalutrymmen och en loungedel berättar Ann. Direkt till höger när man kommer in, där det tidigare var servering, blir det en välkomnande lounge. In till vänster där den stora glasdisken tidigare stod blir det delvis ett mäklarrum och en mindre loungedel. I själva bageriet där det bakats mycket gott genom åren blir det ytterligare mäklarrum och ett rum som vi kallar skrivningsrum. Ett rum där köpare och säljare möts för att skriva köpekontrakt. Kylrummet omvandlas till personalutrymme, så vi kommer att nyttja varenda kvadratmeter berättar Ann.

Ni väljer att skaffa er egna lokaler, ligger ni i skilsmässa med Högsby Sparbank?

– Haha, nej, det gör vi verkligen inte. De liksom vi ökar antalet medarbetare och är trångbodda. Denna lösning innebär att våra kunder i princip har lika nära till oss som till banken när så behövs. Vi kommer samarbeta precis lika mycket som tidigare, men då vägg i vägg i stället för under samma tak.  Man kan även säga att vi med detta satsar ytterligare på att vara en stark lokal aktör genom att satsa på ett eget kontor i Högsby, precis som vi har i Mönsterås. Ann berättar att kontoret i första hand kommer att bemannas av fastighets-mäklare Clara Ingvarsson, som för tillfället är mammaledig och beräknas åter i tjänst under hösten, samt av fastighetsmäklare Michaela Carlson och mäklarassistent Ylva Sjökvist.

Ljus framtid

– Vi ser mycket ljust på marknaden i Högsby där allt fler väljer att anlita oss. Lika ljus bild har vi när det gäller utbud och priser på fastigheter. Vid flera försäljningar blir det budgivning och vi ser att priserna på fastigheter är på väg upp och har så varit en tid. Att vi väljer att satsa på eget kontor ligger helt i linje med den positiva utveckling som vi ser här i Högsby kommun. Den stora ombyggnationen av lokalen beräknas vara klar till sommaren vilket vi alla ser fram emot säger Ann.

Då blir det andra bullar i denna byggnad?

– Ja det blir det, och man är lika varmt välkommen nu som när det tidigare var konditori. Vi bjuder alltid på en kopp kaffe när man vill prata husaffärer avslutar Ann.   Fastighetsbyrån i Mönsterås sysselsätter i dag sju personer och har alltså till sommaren kontor i Högsby och Mönsterås. Företaget har varit verksamt i branschen i närmare 30 år.


Publicerat

i

av

Etiketter: