Ny apotekschef

Karin Emrin, apotekschef för Apoteket Malen i Högsby och Apoteket Lejonet i Oskarshamn sedan i höstas, trivs med sina nya uppgifter och ser ljust på verksamheten i Högsby.

Text och bild: Gunilla C Johansson

– Apoteket här på Storgatan i Högsby kanske inte till ytan uppfattas som direkt stort men ser man på sortimentet så håller vi oss väl i framkant. Det vi inte har hemma för dagen beställer vi och oftast kommer det redan dagen efter.

Karin är utbildad farmaceut och tillsammans med två andra farmaceuter bemannas apoteket.
– Det breda bassortimentet tillsammans med exempelvis hudvård, smycken och säsongsvaror gör att man faktiskt hittar det mesta här i butiken. Vi försöker hålla oss uppdaterade och se till att vi har det som efterfrågas hemma. Här på denna hylla ser du en hel del produkter kopplat till hund och katt. Bakom dig finns säsongsvaror, säger Karin och vi vänder oss om.
Hyllan är fullmatad av solskyddskrämer, myggmedel, fästingborttagare och vätskeersättning.
– Vi har en lång sommar framför oss och då gäller det att kunna njuta av naturen på bästa sätt. Att bada och vandra hör ju sommaren till men även stark sol, ett och annat mygg och någon fästing.
Vill verkligen betona vikten av att hålla sig i skuggan mitt på dagen under soliga dagar. Är du ändå utomhus när solen är som starkast använd en hög solskyddsfaktor, allt för att undvika solskador. Vi har haft dagar med över 30 grader varmt och då är det även viktigt att få i sig vätska. Det kan vara bra att ha vätskeersättning hemma för att hjälpa kroppen i balans. Men som alltid, mår man inte bra kontakta 1177 för rådgivning.
Allt fler kunder
Karin berättar att även deras verksamhet påverkats av pandemin med delvis andra arbetsuppgifter kopplat till självtester av Covid 19 men också att kunderna handlat på nätet.
– Vi ser nu att allt fler kunder väljer att komma in och handla i takt med att samhället öppnar upp.

Har du något annat bra hemestertips?
– Ja, ska du ut och gå, se till att du packar ner skavsårsplåster tillsammans med det jag nämnt tidigare och så passar jag även på att önska alla en fin sommar.


Publicerat

i

av

Etiketter: