Ny bank startar upp vid årsskiftet i Högsby

Bank med gratis utlåning startar upp vid årsskiftet!

 

Efter nyåret räknar Torbjörn Carlreus vid arbetsmarknadsenheten i Högsby, att en helt ny bank är på plats i Högsby. Kanske inte en bank med fysiska pengar men däremot en bank med sport- och fritidsutrustning med GRATIS utlåning. Skulle det man lånar hem gå sönder så får man inga böter eller ersättningskrav.

Fritidsbanken finns på flera orter runt om i landet. Det är ett helt ideellt initiativ och drivs utan några kommersiella intressen.

Fritidsbanken fungerar som så att den som vill lämnar in fritidsutrustning man tröttnat på eller vuxit ur. Detta lånas sedan ut till den som vill under en period på 14 dagar.

– Detta är ett bra sätt att ge alla en chans att få uppleva en sport eller fritidsaktivitet utan att behöva köpa nytt. Syftet med denna bank är att man förhoppningsvis kan hitta utrustning för att kunna prova på en sport. Många blir dessutom glada över att det man skänkt kommer till användning för någon annan.

En annan positiv effekt med denna Fritidsbank är att den ökar spontanidrott, hälsa och välbefinnande menar idrottskonsulent Åsa Gustafsson Holmgren vid Smålandsidrotten.

Insamling av fritidsutrustning startar nu på måndag den 11 september vid Tegelbruket, Bruksgatan 46 där Fritidsbanken kommer att finnas. Man räknar med att utlåningen startar upp efter nyår.

Läs mer om Fritidsbanken i nästa nummer av Innehåll som kommer 29 september.

Text Gunilla C Johansson Foto: Privat


Publicerat

i

av

Etiketter: