Ny butikschef

Efter sex år som butikschef lämnar Maria Persson med varm hand över till Amanda Steen att ta över rodret som butikschef på Coop i Berga, något som båda ser fram emot.

 

Text och bild: Gunilla C Johansson

Amanda kommer senast från Coops butik i Blomstermåla och bor i Vena med sin familj.

– Jag har ju mina rötter i kommunen genom mamma Titti Nilsson och pappa Mårten Steen. Jag vet hur viktig en butik är för en mindre ort och jag ska göra allt jag kan för att våra kunder ska känna sig välkomna till oss. Alla butiker på mindre orter slåss, på ett eller annat sätt, för sin överlevnad, det är så det ser ut och något vi alltid har med oss. Det vi ständigt arbetar med är att se till att ha ett sortiment hemma som går hem hos kunderna. Det vet jag att man arbetat mycket med här i Berga.

 

Hur ser du på att börja arbeta och pendla till Berga?

– Det ser jag fram emot, jag ser ju att tåget nästan stannar utanför butiksdörren så det kommer med all säkerhet bli en och annan resa till jobbet med tåg från Hultsfred. Att jobba i Berga är ju lite som att komma hem till min hemkommun igen.

 

Bra för alla

– Jag har verkligen stormtrivts med att arbeta här i Berga och det har varit en ynnest att fått jobba med medarbetare, kunder, butiksråd och ja, alla som på något sätt som gillar att handla och uträtta ärenden här säger Maria. Något som jag däremot inte har gillat så är det all tid som jag fått lägga i bilen för att ta mig till och från arbetet. Nu när möjligheten öppnade sig för mig att ansvara för butiken i Blomstermåla, nästgårds till där jag bor, så tog jag den. Det var långt ifrån självklart att jag skulle tacka ja, men nu när jag vet att Amanda finns här tillsammans med lojal personal så var beslutet enkelt. Det jag nu kan göra är att jag kan åka till Berga och fika hos Thomas och Affe, säger Maria och skrattar.

Amanda vad gör du på din lediga tid?

– Då blir det mycket i naturen och tid med våra sex jakthundar och djuren på vår gård där jag och min sambo Victor bor. Att bo som vi gör, nästan ute i

skogen, det är livskvalitet för oss och något vi värdesätter mycket.

 


Publicerat

i

av

Etiketter: