Ny fotbollstränare i Högsby IK

Ola Petersson är ny tränare i Högsby IK och tror på en framgångsrik säsong.

Det känns oerhört positivt och jag är imponerad över den breda ledarstaben, vilket innebär att jag helt kan koncentrerar mig på träningspassen, säger Ola Peterson, som är ny fotbollstränare i Högsby IK.

Under en följd av år har Ola Petersson varit tränare och har bland annat haft uppdrag i Kalmar FF och Oskarshamns AIK. Närmast kommer han från Nybro IF. Till vardags är han instruktör vid fotbollsakademin i Kalmar.
Högsby IK har etablerat sig i trean och gör i år den sjunde säsongen i denna division.

– Jag har aldrig tidigare varit på vackra Frövi idrottsplats i Högsby, men allt verkar vara välordnat här. Varje träningspass är minst fyra ledare på plats och det går absolut inte att klaga på engagemanget i klubben.

Fyra nyförvärv
Det var den 9 januari träningssäsongen startade och sedan har man kört tre pass i veckan. Ett 20-tal spelare ingår i truppen. Nya namn är Armer Habol och Isak Friman, båda från Nybro IF, Deart  Aghusi, Hultsfreds FK och Ardijen Maham, Vimmerby IF. Ny i A-lagstruppen är 16-årige Zeb Abbas, som kommer från de egna leden.

– Truppen är i stort sett intakt och jag anser det vara en lagom omsättning på spelare. Sedan tar det sin tid för mig att lära känna alla och på grund av coronapandemin har vi inte kunnat haft några genomgångar i den nya klubblokalen.

Hoppas på hel säsong
I fjol blev det endast en halv säsong beroende på pandemin. Nu hoppas Ola Petersson att man ska köra fullt ut och att även publiken är välkommen till matcherna.
– Elva lag är med i vår serie och jag håller Pukebergs BK som främsta aspirant på seriesegern. De två senaste åren har Pukeberg kommit tvåa och det är nog dags att man ta steget upp. För vår del i Högsby IK hoppas jag att vi ska vara bland de fem främsta. Av vad jag sett hittills finns det en del att kunna utveckla i klubben.
Vidare tycker Ola Petersson det är spännande att möta nya miljöer som den i Högsby IK.

– Tydligen finns ett stort intresse för fotbollen i Högsby och jag hoppas kunna vara med och föra HIK framåt, säger Ola Petersson.

Fotbollsordförande Fredrik Hultman i Högsby IK ser odelat positivt på Ola Petersson som tränare.
– Det säger en hel del att vi kan lyckas locka en så pass meriterad tränaren som Ola Petersson till lilla Högsby IK är ytterligare ett bevis på vad vi har byggt upp i klubben. I A-truppen är det 8-9 spelare, som har varit med i laget i fem år eller mer betonar Fredrik Hultman.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: