Ny satsning – Getost i Farshult

Det är nu fem år sedan vi skaffade två getter, huvudsakligen med tanke på självförsörjning av den goda och lättsmälta getmjölken.

Att de även är proffsiga på sly- och buskröjning är bara ett plus som man får med på köpet berättar makarna Mario och Yvette  Wenzel. Tankarna kring en getgård med osttillverkning kom snabbt. Vi hade länge funderat på att flytta till en gård, med möjlighet till generationsboende, där vi kunde förverkliga projektet med småskalig ostförädling.
2012 dök chansen upp och vi flyttade till Höjden, en liten gård i den vackra byn Farshult, öster om Fagerhult. Här har vi under tiden utökat med fler getter och samlat erfarenheter. I år mjölkade vi en liten besättning och experimenterade fram några getostar i vårt kök.
Vi fick möjligheten att delta på marknader där man kunde prov-smaka våra ostar. Nu håller vi på att bygga upp ett litet gårdsmejeri här i Farshult. Om allt går bra blir Höjdens mejeri så småningom
färdigt under kommande vår. Vi ska producera smakfulla och nyttiga ostar av både get- och komjölk, avslutar Mario och Yvette Wenzel
vid Höjdens Mejeri.
Vill du veta mer om mejeriet, ring 076-891 15 31.

getost2


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: