Ny upplevelserunda i Högsby och Uppvidinge

Lola Oskarsson, Caroline Johansson och Christina Eikel hoppas att den nya upplevelserundan ska slå väl ut.
Infälld bild: Kicki Svensson.

En ideell förening är på väg att bildas, som kommer att genomföra en upplevelserunda i Högsby och Uppvidinge kommuner, vilken ersätter och blir förmodligen avsevärt större än fjolårets sockenrunda i Fagerhult.

Projektet Framtidens Ledare avslutades i december och tack vare projektet har en rad nätverk skapats. En av mentorerna var Gudrun Einefors, som fortsätter men nu som mentor för den nya föreningen.
Nu finns en påtaglig förhoppning att företagare på landet, som driver verksamheter med exempelvis hantverk, loppis, keramik, mathantverk, inredning, trädgård, besöksnäring, boende, träslöjd och naturupplevelser vill vara med.
Nyligen träffades Lola Oskarsson, Caroline Johansson, Kicki Svensson och Christina Eikel för att dra upp riktlinjerna inför den stundande rundan.

Namnfråga
– Vi vill få ett bra namn till vår runda, vilket man exempelvis har lyckats med i Tingsryd och Jönköping. Klart är redan medverkan av Birgittas Café, Keramik Unik, Höjdens Mejeri och Gårdsbutik, Hauges Hantverksglas och Uranäs Blomsterverkstad, säger Lola Oskarsson.

Fyra helger klara
Fyra helger är inbokade för den nya rundan, nämligen påsk, långfredag-påskdagen 15-17 april, Mors dagshelgen 28-29 maj, 3-4 september samt första advent 26-27 november.
– Vi hopas att avsevärt fler är de fem redan anmälda ska vara med framöver.

Gemensam marknadsföring
Den nya rundan ska genomföras med en gemensam marknadsföring och finnas på facebook och ha en egen hemsida med målet att sprida information om denna runda i Högsby och Uppvidinge kommuner. Initialt har Högsby Sparbank stöttat med finansiering.

Upplevelser
– Sockenrundan i Fagerhult fick stort intresse, men den nya rundan kommer att bli på en högre nivå. Genom Framtidens Ledare såddes många frön och nu går vi vidare. Jag tror att det finns goda förutsättningar att den nya given slår väl ut, hoppas Kicki Svensson.

Text och bild:
Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: