Nya Mejeriet öppnar upp till våren

Nu börjar vi se ljuset i tunneln och ser fram emot
nyöppning av verksamheten.
När vi tidigare i år pratade med Mattias Johansson och Madeleine
Johansson så var planerna att renovera upp det gamla mejeriet
och hyra ut restaurangen till någon som vill driva den. Nu har planerna
ändrats.
– Ja det har de verkligen. När vi flyttade ner från Stockholm så
var nog planen tydlig, vi skulle äga och förvalta fastigheter och låta
någon annan driva verksamheten. Men allt eftersom vi lärt känna
andra företagare, kommuninvånare så har känslan av att vilja bo
kvar här ökat allt eftersom.
När vi sedan träffat ett antal som varit intresserade av att driva
verksamheten, flera riktigt bra, så har vi trots allt känt att vi vill
kunna påverka mer än vad vi kan göra om någon annan står för
verksamheten.
HUR OCH VAD TÄNKER NI FÖR VERKSAMHET
HÄR DÅ?
– Vi ser att det går att göra detta till en av flera bra mötesplatser,
mitt i Kalmar län. För oss så är närproducerat viktigt, att det finns
temakvällar, meny och aktiviteter som når vitt och brett.
Kanske blir det så att vi lyckas få lokala musiker att vilja spela här,
att vi lyckas få ungdomar att komma hit någon gång i månaden
som känner att de hamnar mellan fritidsgården och vuxenvärlden.
Trubadurkvällar och ja, allt som gör att man känner sig välkommen
hit.
ENGELSK STIL
På rundvandringen i Mejeriet så förstår man hur förra och nuvarande
ägare ser tjusningen och möjligheterna i denna byggnad. De
rustika tegelväggarna varvas med detaljer i metall och möter trätiljorna
i tak och golv på ett modernt och samtidigt tids-typiskt sätt.
Vi har valt att måla invändigt i dova nyanser med engelsk röd och
gröna trädetaljer för att tillskapa en känsla av engelsk pub samtidigt
som man ska känna att tegelväggarna är välkomnande för gästerna.
Under vår rundvandring syns att det finns en del kvar att göra
innan byggnaden är klar att tas i drift och hälsa matgäster välkomna.
– Vi tycker dock att allt gått enligt planerna och vi räknar med att
öppna upp under våren.
REKRYTERING
– Vi har redan rekryterats en restaurangchef, duon tittar på Anette
Persson som kommer från Pikaböl mellan Grönskåra och Älghult.
– Jag jobbar just nu på Karlssons och räknar med att börja här
runt första mars. Ser verkligen fram emot min nya tjänst.
Anette har utbildning och flera års erfarenhet inom inom restaurang
och har arbetat på bland annat PM i Växjö och Corallen i
Oskarshamn.
Trion berättar inlevelsefullt om allt från val av råvaror, närproducerat,
knyta till sig unga medarbetare till premiären då man drar i
gång bistron.
– Jag har erfarenhet att träffa mycket kunder och har jobbat inom
serviceyrken under flera år. Mattias och Madeleine har jobbat som
företagare och kan allt det. Vi tillsammans med alla blivande
medarbetare kommer att göra allt för att få gäster att trivas.
– Du som brinner för serviceyrket och har kunskap om livsmedelshantering
och att laga mat, hör av dig till oss, kanske vi kan
erbjuda dig drömjobbet, upprepar trion.
Text och foto: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: