Nya verksamheter är på gång i järnaffären

Nu öppnar Jan-Åke Franzén dörren för nya verksamheter i den tidigare järnaffären.

Mycket väntas hända i den tidigare järn-affären i Högsby där nya verksamheter är
på gång av företaget J-A Franzéns AB, som nyligen köpte affären. Detta företag drivs av makarna Annelie och Jan-Åke Franzén, Oskarshamn.

– Vi för diskussioner med flera framtida samarbetspartners. Möjliga verksamheter varierar från allt mellan förtäring till konsultverksamhet. Som det ser ut för tillfället har vi inte stängt någon dörr, utan är hela tiden öppna för flera förslag på passande verksamheter, säger Jan-Åke Franzén.
I samma byggnad som järnaffären finns tre lägenheter, vilka glädjande nog håller hög standard.
Det råder ingen tvekan om den positiva attityden, som J-A Franzéns AB har fått av Högsby kommun, såväl av ledande politiker som tjänstemän.
Detta tillsammans med alerta nätverk mellan små och stora företag gör Högsby till en ”Boost” på många sätt.

– Vi har haft och har förmånen att sjösätta flera projekt i Högsby kommun. Mot bakgrund av detta ser vi Högsby som en fortsatt växande möjlighet.

Tio lägenheter
J-A Franzéns AB har tidigare köpt gamla polishuset på Kyrkogatan i Högsby och kommer att bygga om där genom att skapa tio lägenheter. Dessa blir i varierande storlekar från tvåor till fyror.
– Det är en jättefin byggnad och en del av lägenheterna ska vara inflyttningsklara under nästa år. Även den yttre miljön där kommer att ses över.
Företaget äger ett hyreshus på Storgatan med fem lägenheter i gott skick och där har inte krävts några större insatser. Detta är för övrigt beläget mitt emot Stormhatten.

Nyrenoverad blomsteraffär
– Vi äger även den byggnad där Johannas Blommor finns samt fem lägenheter. Dessutom har vi ett mindre hus på tomten. Blomster-affären har vi renoverat och vi ska också gå igenom lägenheterna. Alltså är det mycket på gång i Högsby för oss, vilket min fru Annelie och jag ser fram emot, sammanfattar Jan-Åke Franzén.

INGVAR GUNNARSSON


Publicerat

i

av

Etiketter: