Nyinvigning närmar sig med stormsteg

Det är idel glada miner när Innehåll nyfiket kommer på besök till Berga Bio.

Sandholms Färg och Golv håller som bäst på med att lägga mattor på teleskopläktarens golv när vi var där. En mörkgrå och slit-stark matta som matchar de mörkt vinröda biostolarna är snart på plats.
Bland matt-
knivar, elkablar och maskiner berättar Torbjörn Midunger som alltid lika engagerat om projektet upprustning och digitaliseringen av Berga Bio.
– Ja nu närmar vi oss raskt den 21 september då vi nyinviger vår biograf. Lands-
hövdingen Stefan Carlsson klipper invigningsbandet klockan 18.30. Vi kommer därefter att visa den nya svenska filmen Hamilton 2- Men inte om det gäller din dotter, med Mikael Persbrandt.
Det går bra att köpa biljetter på Coop Nära, Berga eller Misteln, Högsby
– Under invigningshelgen blir det ytterligare 3 föreställningar med bland annat Madagaskar 3, Hamilton 2 och den svenska komedin Cockpit med bland annat skådespelaren Jonas Karlsson.

Förhandsvisning
För den som inte vill vänta med att se nya biografen så kommer man att förhandsvisa biografen för allmänheten under Bergadagen som äger rum den 1 september.

Söker ytterligare bidrag
Torbjörn berättar att man nästan är i hamn när det gäller den ekonomiska kalkylen för hela projektet, men att det fattas ytterligare runt 100 000 kr för att satsningen ska vara helt finansierad.
– Vi är enormt tacksamma för alla ekonomiska bidrag som vi fått in hitintills. Nu hoppas vi på ytterligare ekonomiska bidrag för att få ekonomin helt i balans och för att så att säga knyta ihop säcken.

Nu ser vi alla framåt och hoppas på välfyllda salonger under förhandsvisningen och slutsålda förställningar.

Lycka till önskar Tidningen Innehåll
//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: