Nystart i Berga

Ett 15-tal engagerade personer dök upp till kvällens möte för utbildning i det nya kassa- och bokningssystemet på Berga Bio.

Nu på lördag anordnas på nytt Bergadagen efter att under pandemin ha varit satt på paus. Emådalens Filmstudio välkomnar medlemmar på film under hösten och Biografen i Berga drar igång verksamheten med att visa Sune – uppdrag midsommar under självaste Bergadagen.

Text och bild: Gunilla C Johansson

– Ja det är i Berga det händer menar flera av de som är engagerade i Berga Samhällsförening. Med för dagen var närmare ett 15-tal personer som på olika sätt deltar i arbetet för att möjliggöra alla former av aktiviteter som planeras.

Emådalens Filmstudio
– Det är många som har saknat filmstudions filmvisningar och att nu kunna öppna upp och köra igång igen onsdag 29 september känns fantastiskt säger Diana Karlström.
Filmstudion visar filmer för de som betalat en medlemsavgift och varje säsong avslutas med bland annat mingel och lotteri.
– En av de saker som är bra med filmstudion är att alla medlemmar kan vara med och påverka vilka filmer man vill att vi visar. Det är bara att höra av sig till oss med förslag, det är så vi blir bättre och kan visa det som efterfrågas, säger Jenny Sandstén som är med i filmstudions styrelse.

Berga Bio
Nu när bion öppnat upp, hur känns det?
– Det är många som saknat att kunna gå på bio, det hör på något sätt till att man ska kunna göra det. Här har vi också fler positiva nyheter.
En är att toalettvåningen efter en vattenskada fått en fullständig genomgång och uppfräschning.
Nytt är också att vi sjösätter ett digitalt kassa- och bokningssystem för köp av biobiljetter. Detta med stor hjälp av Stellan Emrin. Det betyder att man går in på samhällsföreningens hemsida och därifrån klickar sig fram till Berga Bio. Här kan man välja film, sittplats och betala sina biljetter digitalt i förväg. Vi testar det nya bokningssystemet till Bondfilmen, No Time To Die, som visas 3 oktober berättar Torbjörn Midunger.
– Möjligheten att köpa biljetter på plats före filmvisning och betala kontant eller med Swish finns även framöver, det är viktigt att detta finns kvar betonar Carin Henricsson.

Bergadagen
Planeringen inför Bergadagen som äger rum nu på lördag, nu i något mindre skala, har varit igång en längre tid.
– Med hänsyn till kvar-varande pandemirestriktioner har vi valt att göra Berga-dagen i mindre skala och förlägga den här till Bergabacken, utanför kaféet och biografen.
Traditionsenligt håller Café Bergabacken öppet och det blir musik av Berga Blås, försäljning och lotterier. Bergaloppet för barnen anordnas av Berga SOK. Bakluckeloppisen håller till på gräsplanen söder om Missionskyrkan. Så nog finns det saker att göra i Berga summerar Torbjörn.

Det är viktigt att hålla liv i traditioner och vi hälsar alla varmt välkomna till Berga med en önskan om att man tänker på att hålla avstånd, något som vi dock lärt oss under denna pandemi.


Publicerat

i

av

Etiketter: