Nytt konstgräs av högsta klass

Högsby IK:s Ola Petersson, Rebecca Hermansson och Fredrik Hultman är mycket belåtna med det nya konstgräset.

För närmare 5 miljoner kronor är det nya konstgräset på plats i Högsby. Hela Sparbanksvallen har setts över och utöver det moderna konstgräset har exempelvis ny belysning, nytt staket satts upp och även nya parkeringsplatser har anlagts.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson

– Det känns verkligen positivt att Högsby kommun har kunnat göra denna satsning på konstgräsplanen. Högsby IK sköter den, men givetvis är planen öppen för andra fotbollsklubbar också, säger kommunalrådet Stihna Johansson-Evertsson.
När det gäller denna träningsplan anlade Högsby IK en grusplan 1980 på detta område i Odensvi. I samband med klubbens 100-årsjubileum 2008 blev det konstgräs och inte minst tack vare ekonomiskt stöd från Högsby kommun och Högsby Sparbank.
Normalt sett ska ett konstgräs bytas ut efter tio år, men i detta fall har det av olika anledningar dragit ut på tiden, varför det alltså har dröjt i 13 år.

Lyft för fotbollen
– Vi har tränat med A-lags-truppen på det nya konstgräset, som är kanonbra, men så är det också vad som kallas för den senaste generationen. Jag är övertygad om att den nya planen blir ett lyft för fotbollen. I år då det på grund av pandemin har blivit en försenad seriestart ska vi spela den avslutande seriematchen först den 21 november. Den blir alla gånger på konstgräset och även en del matcher dessförinnan, säger tränaren Ola Petersson i Högsby IK.

Plats för flera lag
Lika lyrisk är Rebecca Hermansson som är tränare inom flickfotbollen.
– Det rör sig om stora ytor, varför mer än ett ungdoms-lag kan träna samtidigt. Vi kommer att vara här ofta och det ska bli roligt att kunna vara på detta utmärkta konstgräs, betonar Rebecca Hermansson.

Många fördelar
Fredrik Hultman, ordförande i Högsby IK:s herrfotbollssektion ser många fördelar med det nya konstgräset.
– Fotbollsplanen på Frövi håller förmodligen inte för spel i oktober och november, men då kan vi vara på konstgräset i stället, som vi självklart även kommer att träna på. Det är en modern fotbollsplan, som vi får stor glädje av under de närmaste tio åren, betonar Fredrik Hultman.


Publicerat

i

av

Etiketter: