Offensiva Fagerhults Maskin AB

Fredrik Svensson driver med framgång Fagerhults Maskin AB.

Trädfällningen är uppskattat inslag hos offensiva Fagerhults Maskin AB.
I mer än 15 år har Fredrik Svensson varit företagare med basen i Fagerhult. Sedan några år driver han Fagerhults Maskin AB, där bland annat trädfällning ingår som en viktig del.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson

En specialutrustad lastbil används för trädfällningen och det är Rickard Svensson, som har hand om den verksamheten.
– Vid trädfällningen plockas gren efter gren bort. Allt sker ytterst noggrant och Rickard Svensson kan onekligen sitt jobb. Vi håller på över i stort sett hela Småland. Numera pågår verksamheten året om och alltså även vintertid. Vi är etablerade inom branschen och har fått väldigt positiv respons från flera nöjda kunder, säger Fredrik Svensson.

Betydande Rut-avdrag
En viktig del i sammanhanget är att Rut-avdraget tillämpas vid trädfällningen, vilket utgör 50 procent av arbetskostnaden. Naturligtvis spelar detta Rut-avdrag en betydande roll.
– Vi är verkligen nöjda med gensvaret för trädfällningen, men vi håller samtidigt på med mycket annat inom företaget. I det sammanhanget kan exempelvis nämnas handel med begagnade maskiner och tillbehör samt olika entreprenadjobb.

Tio lägenheter
Fagerhults Maskin AB äger hyresfastigheter i Fagerhult med totalt tio lägenheter.
– Vi är offensiva och av övriga inslag kan nämnas vedförsäljningen och den kompletta verkstad vi förfogar över. I den klarar vi av i stort sett allt från personbilar till lastbilar. Jag trivs med att vara företagare och vår verksamhet har utan tvekan stor betydelse för Fagerhult, påpekar Fredrik Svensson.


Publicerat

i

av

Etiketter: