Ökad bilförsäljning trots pandemin

Här ses Conny Israelsson vid en Plymouth, som har ett stort attraktionsvärde.

Vi har under fjolåret och även hittills i år ökat bilförsäljningen. Detta uppsving är naturligtvis glädjande, inte minst i dessa coronatider, säger Conny Israelsson som tillsammans med sin bror Jörgen Israelsson driver Vette i Småland AB, som har sitt säte i Grönskåra.

Intresset för bilar väcktes tidigt hos bröderna Conny och Jörgen Israelsson, som höll på att meka hemma. Det gick riktigt bra för dem och gjorde en del förtjänster, varför de båda år 2000 startade Vette i Småland AB.
– Vi köpte den tidigare snickerifabriken i Grönskåra och håller till där fortfarande, men har dessutom på senare år även köpt den gamla brandstationen, där vi har vår verkstad samt Grönskåra Mekaniskas tidigare lokaler, som numera är en bilhall. Tidigare hade vi planer på att bygga nytt, men för tillfället avvaktar vi tills vidare med en sådan satsning. Fortsätter den positiva trenden kan det bli aktuellt.

Stor lagerhållning
I stort sett året om har företaget ett lager med 60 till 70 bilar. Från början handlade det framför allt om fordon av märket Corvette, men numera finns också i stor utsträckning märken som Mustang, Challenger och Camaro.
– De tre sistnämnda är fyrsitsiga i motsats till Corvette, som endast är tvåsitsig. Många föredrar de större bilarna, vilket har märkts tydligt, då kundkretsen har blivit bredare.

Kundkretsen har utökats
Under alla dessa år har ett betydande kontaktnät byggts upp i både USA och Europa.
– Vi är aktiva på sociala medier och har en egen hemsida, som många följer. Flera branscher har det svårt i dessa coronatider, men det är något, som inte alls har drabbat oss. Många vill hålla på med sina bilar precis som exempelvis de, som är intresserade motorcyklar, husbilar och husvagnar för att nämna några områden. För oss går det som tåget, vilket naturligtvis känns glädjande.
Utöver ägarna Conny och Jörgen Israelsson är ytterligare tre personer verksamma i företaget. Grönskåra är en liten ort, där det numera inte är någon omfattande verksamhet, men nog är Vette i Småland AB ett lysande undantag!

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: