Optimism hos Ruda IF inför återkomsten i fotbollsfyran 

Tränarduon Jonas Lönn och Tobias Eriksson hoppas på en lyckad comeback i fyran för Ruda IF.

Ruda IF spelar denna säsong i division 4 och så pass högt i seriesystemet har föreningen inte varit sedan 1998. Positivt är också att Ruda IF kommer att ställa upp med ett reservlag i seriespel, vilket inte har förekommit på åtskilliga år.

Som en följd av det pågående coronautbrottet har Smålands fotbollförbund beslutat att seriestarten för bland annat lagen i fyran skjuts upp. Detta innebär att endast höstomgångens elva matcher kommer att spelas.
Det är inget vi kan påverka på något sätt, utan det ät bara för oss att acceptera förbudets beslut, säger Jonas Lönn i Ruda IF.
I fjol tog Ruda IF hem division 5 Nordöstra i överlägsen stil och segrade i 21 av de 22 seriematcherna. Enda poängförlusten kom i den oavgjorda uppgörelsen mot IF Stjärnan. Under försäsongen har det varit full fart på träningspassen och mycket har handlat om att bygga upp konditionen hos spelarna. Dessutom hann truppen  med ett träningsläger i Helsingborg under sista helgen i mars.

Stor trupp
Vi har en spelartrupp på 24 man. Enda nyförvärvet är Hampus Nilsson, som tidigare spelade i Timmernabbens IF. Det ser lovande ut och det ska bli spännande när väl serien kör igång. Vi ska spela i den sydöstra fyran, där det finns flera bra gäng, säger Jonas Lönn, som är fotbollsordförande och assisterande tränare i Ruda IF.
Ny huvudtränare är Tobias Eriksson, som väl känner till Ruda IF, där han också har tidigare har spelat. Tempot i fyran är betydligt högre än i femman och därför har försäsongen mycket handlat om löpträning, vilket av många kan uppfattas som något nödvändigt ont.

Teknisk fotboll
Det finns en påtaglig fotbollstradition i södra delarna av länet och lagen har gott tekniska spelare. Varje match kommer förmodligen att bli tuff. Jag känner inte till lagen så väl, men tror i alla fall att Hossmo BK och Ängö BK kommer att vara med i toppstriden. Det ska bli intressant att få möta Ängö på den klassiska arenan Fredriksskans. Vår målsättning är en mittenplacering samt att på allvar etablera oss i fyran, påpekar Jonas Lönn.

Ökat intresse
Ruda IF hade i början av 1990-talet en framgångsrik period och tillhörde då topplagen i nordöstra fyran.
Vi räknar med ett ökat publikintresse i år och redan under fjolåret kunde notera en uppåtgående trend, men så hade vi betydande framgångar, påpekar Jonas Lönn

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av