Prästgården i Fågelfors får nya ägare

Ann-Sofie och Peter Karlsson har haft fullt upp med flyttbestyren den senaste tiden.

Redan i nästa vecka går flyttlasset för makarna Ann-Sofie och Peter Karlsson, som lämnar den tidigare prästgården i Fågelfors för nya utmaningar. I stället blir en tvåbarnsfamilj från Nederländerna ny ägare.

– Vi bodde i en villa just i Fågelfors, som vi faktiskt hade hunnit med att renovera, men så fick vi se att Växjö stift skulle sälja prästgården. Mest av nyfikenhet åkte vi på visningen i december 1999 och slog nära nog till direkt för att sedan flytta dit under våren, säger Peter Karlsson med instämmande av Ann-Sofie Karlsson.
Prästgården är byggd 1908 och sist i raden av präster att bo där var komminister Bo Lignell. Det är en mäktig byggnad på 250 kvadratmeter och tomten omfattar inte mindre än 15 080 kvadratmeter. I byggnaden var det tidigare bland annat pastorsexpedition och ett rum för vigslar. Bland dem som gifte sig där kan nämnas Peter Karlssons föräldrar, Anita och Folke Karlsson.
Före inflyttningen lade Ann-Sofie och Peter Karlsson massor av tid på att förbättra prästgården och har sedan fortsatt på den linjen. Som exempel kan nämnas att man bytt kök två gånger och lagt in golvvärme för att nämna något.

Barnen utflugna
De tre barnen är sedan länge utflugna. Både Ann-Sofie och Peter har tidskrävande jobb, varför de helt enkelt inte hinner med att vara hemma i önskvärd utsträckning.
– Jag har jobbat i flera Coopbutiker och är sedan årsskiftet butikscoach, vilket innebär att jag framför allt ska inspirera 18 butiker
från Alsterbro i söder till Vimmerby i norr. Jobbet är jätteroligt, även om jag är på resande fot väldigt mycket, berättar Ann-Sofie Karlsson.

Startade företag
Större del av sitt yrkesverksamma liv har Peter Karlsson varit inom dörrbranschen och var med då Bruksdörren startade 1985 i Fågelfors.
– Jag har senare jobbat på olika platser och var med då vi för tre år sedan startade WK Byggtorg i Högsby, där jag har det övergripande ansvaret för inköp och försäljning. Familjen är involverad och exempelvis är vår dotter Johanna Karlsson
VD och sonen Andreas Karlsson montör, säger Peter Karlsson.
Utvecklingen för WK Byggtorg har överträffat förväntningarna. Efter köpet av Verkstadsskolan förvärvades i fjol en tidigare bilhall.

Fönster och dörrar
– Vi håller på med fönster och dörrar. Nyligen har vi tillsatt en extern styrelse, där ledamöterna har en oerhörd kompetens. Vi har fått flera förfrågningar att bredda utbudet med nya produkter och håller som bäst på att fundera över den möjligheten.

Köpt villa i Högsby
Makarna Ann-Sofie och Peter Karlsson har nyligen köpt en villa på Hanåsa i Högsby, som innebär att Peter Karlsson får gångavstånd till jobbet.
– Vi har ett fritidshus i Timmernabben och tänkte ett tag att bosätta oss där, men det blir säkert fördelaktigare med villan i Högsby

Rekordstort intresse för prästgården i Fågelfors
Intresset för prästgården i Fågelfors var otroligt stort. Inte mindre 33 335 var inne på Hemnet och tittade på detta objekt, som Ann-Sofie och Peter Karlsson sedan sålde till en tvåbarnsfamilj från Nederländerna.
Prästgården har en intressant historia och visst hade jag räknat med en betydande respons, men ändå inte av den här om-fattningen. Intressenter fanns från när och fjärran. För mig som mäklare är det spännande när det dyker upp objekt i den här kategorin, säger Michaela Carlsson vid Fastighetsbyrån.

Exklusivt
Den pampiga prästgården i Fågelfors byggdes redan 1908 och har en en bo-stadsyta på 250 kvadratmeter samt en väldigt stor tomt.
Visst handlar det om ett exklusivt objekt och jag är glad över responsen. På det hela taget har priserna gått upp vad gäller villor i Högsby kommun. En rad faktorer spelar som alltid in då köparna väger in sådant som den aktuella villans läge, standard och storlek. Sedan här det till ovanligheterna att få in något som är speciellt, vilket Fågelfors prästgård onekligen är, poängterar Michaela Carlsson.

Text och bild:
Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: