PREMIÄR – Padel året om

Fredrik Gräntz och Patrik Axelsson i full färd med att få det sista klart till invigningen.

Nu på lördag öppnar Fredrik Gräntz och Patrik Axelsson, Högsby Padel AB upp padelbanan inomhus. Detta innebär att man nu alltså kan spela padel året om i Högsby kommun. En utomhusbana finns sedan tidigare vid Hanåsa Aktivitetscenter i Högsby.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Vi var på plats dagarna före invigningen, vilken äger rum i övermorgon, för att ta pulsen på duon som jobbat med uppbyggnaden av banan under nästan all ledig tid de senaste månaderna.
– Pulsen är hög men stabil och bra. Även om det kan se ut som att det är en hel del kvar att göra så ska allt vara klart till på lördag försäkrar duon när vi var och hälsade på.
Tak och väggar är nymålade, underlaget till banan på plats och likaså banan. Återstående arbeten är bland annat mattläggning utanför banan, en loungehörna, vårt kontor och lite elarbeten samt att få ordning på omklädningsrum och hygienutrymmen.

Det låter inte som att det är speciellt ”lite” kvar att göra?
– Haha, näe kanske inte, men det ska gå fint detta, vi har många som hjälpt oss på vägen som fortfarande hjälper till. Även om det kanske är vi två som är här mest så hade detta inte varit möjligt utan alla som ställt upp och jobbat och peppat oss på vägen säger Patrik.
– Vi har även turen att Magnus Dahlman här på Högsby Energi har följt vår resa och han känner ju lokalerna utan och innan vilket varit värdefullt. Kommunen och byggkontoret har varit snabba och behjälpliga vilket gör att vi fått ner handläggningstiderna, så tummen upp för alla som på något sätt gjort detta möjligt säger Fredrik och tillägger, ja givetvis också den lokala banken som tror på vår affärsidé och affärsplan för att driva anläggningen.
Duon berättar att man initialt planerade för att bygga en egen anläggning men letade parallellt efter lediga befintliga lokaler att husera en bana i, då dök Högsby Energis lokaler upp där en del av lokalerna stod lediga för uthyrning.
– Ja det blev helt optimalt. Vi hyr lokalerna som stod tomma som nu kommer till användning. Uppvärmning och annat fanns redan på plats. De är även centralt belägna, lätt att ta sig hit och ligger mitt i länet. Många som spelar padel tycker om att åka till olika banor då ligger Högsby strategiskt till mellan flera närliggande orter som också erbjuder padel.

Råder det padelfeber även i dessa trakter?
– Ja det kan man säga att det gör, och detta är nog en fluga som är här för att stanna. Padel är en inkluderande sport på många sätt. Dels för att man kan spela padel ung som äldre och det är enkla regler att lära sig. Har man aldrig hållit i ett padelracket tidigare så kan vi nästa lova att du blir en inbiten spelare direkt, säger Patrik och skrattar.
– Vill man prova på så kommer vi att erbjuda tid och utrustning för detta tillägger Fredrik.

Starkt fotfäste
– I Högsby har fotbollen ett starkt fotfäste, även om vi båda gillar sporten så ser vi att denna bana ökar bredden på utbud för fysisk aktivitet och utan att man behöver gå med i en förening. Dessutom går ytan att använda till annat om man så vill, varför inte fotbollstennis, yoga eller ett zumbapass, det finns bara möjligheter säger Fredrik.

Till sist, hur känns det när ni närmar er målgång?
– Helt fantastiskt, bäst är nog alla glada tillrop, att vi vågar satsa, att det finns mer att göra i Högsby vintertid och att det finns fler anledningar att bo här eller att åka hit. Nu hoppas vi att många tar chansen att komma på lördag då vi inviger och håller öppet hus för den som vill se anläggningen, och kanske prova på en riktigt rolig sport avslutar Patrik.


Publicerat

i

av

Etiketter: