Rejoice

Emely Hernandez, Elisabeth Olsson, Agneta Rodriguez och Lena Wilander Hamnert på trappan till Filadelfia.

Förväntansfulla barn mötte upp Filadelfia-kyrkans ledare i samband med uppstarten av vårens aktivitet Rejoice. En aktivitet där barn mellan 6 och 12 år träffas en gång i veckan för att pyssla, sjunga, känna gemenskap och ha roligt tillsammans.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Den stora och rymliga lokalen på nedervåningen i kyrkan är målad i ljusa färger. Stora mjuka soffor för läs-stunder ur Bibeln varvas med ett praktiskt långbord när barnen pysslar och spelar bibelbingo.
– Det som genomsyrar vår verksamhet är den kristna tron och dess kärnvärderingar. Hos oss ska alla känna sig trygga och välkomnade, och att man är en del i en stor gemenskap.
Så sammanfattar Elisabeth Olsson, en av tre ledare, verksamheten.
Agneta Rodriguez, Lena Wilander Hamnert och Emely Hernandez tillsammans med Elisabeth turas om två och två att en gång i veckan möta upp barn som kommer till Rejoice.
Själva ordet Rejoice betyder att glädja, att ha roligt tillsammans och att man kan komma hit som man är och känna trygghet i detta. Ett tiotal barn kommer till träffarna där man har några gyllene regler. Att man ska vara snäll mot varandra, visa respekt, visa omtanke till varandra och sig själv.
Vi brukar starta träffarna med att samlas där borta säger Lena och pekar på de stora sofforna. Där hälsar vi alla barn välkomna och så får de en liten flörtkula. Alla får, om man vill, berätta om något som hänt under dagen och därefter lägger man kulan i detta långa rör. När man passerar en av flera röda markeringar som finns på röret så är det dags för en liten överraskning. Det kan vara att man får ett fruktspett, en chokladboll, eller något annat.
Det som dyker upp är allt från saker som gjort ett barn lite ledsen, glad, förväntansfull eller kanske arg, ja det kan vara precis vad som. Det viktigaste under denna stund är att man har möjlighet att berätta lite vad man tänker på, antingen för att känna tröst, eller dela glädje.
Så allt från detta till att vi dansar med hjälp av att vi tittar på musikvideos där vi försöker göra likadana rörelser som på videon.

Vi frågar kvartetten vad det är som gör att de engagerar sig i barn och ungdomsverksamheten inom Filadelfia.
– Det är enkelt att svara på säger Agneta. För mig är det den stora trygghet och gemenskap jag fick uppleva inom församlingen som jag vill dela med mig av. Jag hoppas att barnen ska få uppleva samma positiva känsla. Att få möjlighet att ge tillbaka är stort.
– Jag håller med dig säger Lena. Jag har varit en del i kyrkan sedan jag var tre år, det är här jag känner mig hemma.
Elisabeth; – det är ju fantastiskt att få möta barnen och få dela med oss av glädjen till livet. Jag har bott i Högsby i 39 år och engagerat mig här sedan första dagen jag kom hit, men har såklart varit aktiv inom församlingen även jag sedan barnsben.
Emely; – många av barnen är vetgiriga och de vill göra saker tillsammans och det är så härligt att se att de vågar och vill göra så mycket tillsammans.

Alla välkomna
– Jag vill verkligen betona att alla barn är välkomna oavsett vilken religion man tillhör. Vi har även föräldrar som då och då följer med för att man vill se lite vad vi gör och hur det fungerar, och även de få känna gemenskap.Vi har startat upp vårens Rejoice men det finns platser kvar för den som är nyfiken och vill hänga på summerar Elisabeth.
Filadelfiakyrkan ligger på Storgatan 12 i Högsby och arrangerar en rad aktiviteter, allt från dagledigträffar till inspirationsträffar och kvinnofrukost.
– Vi försöker fånga upp alla oavsett ålder eller plats där man befinner sig för att man ska känna gemenskap.


Publicerat

i

av

Etiketter: