Reko Ring en lyckad giv under pandemin

För Monica Blomdin och Patrik Evertsson tycker Reko Ring fungerar utan problem.

Under den pågående coronapandemin är det viktigt att tänka i nya banor inte minst inom restaurangnäringen. Detta är verkligen något som Monica Blomdin vid Aboda Café och Restaurang, har gjort, då hon har kört i gång med Reko Ring och Gourmétallrik i Högsby.

– Jag har alltid varit kreativ och försökt finna lösningar när det uppstått svårigheter. Då pandemin började för drygt ett år sedan drabbade det min rörelse påtagligt liksom många andra inom branschen. Alternativet var givetvis inte att bara stillatigande acceptera läget, utan det gällde att finna nya alternativ, säger Monica Blomdin.
I ett tidigt skede tog hon kontakt med Annicka Gunnarsson, Oskarshamn som på olika sätt varit och är fortfarande involverad, då det handlar om Reko Ringen i vilken Monica Blomdin är administratör samtidigt som Christina Eikel vid Birgittas Café i Björkshult är moderator.

Lokal mat
Hur fungerar då en Reko Ring?
– Jo man går in på Facebook och beställer de önskade varorna, alltså lokal mat, och sedan swishas pengarna till aktuell företagare. Varannan tisdagskväll hämtas sedan beställningarna på Taxitorget i Högsby.

Jag funderade länge på olika alternativ och körde då igång med gourmétallriken, som levereras på fredagarna i Högsby och även då på Taxitorget, vilket har fungerat smidigt.

Flera Rekoringar
– Jag har inte nöjt mig med enbart Högsby, utan är också med i Oskarshamn, Nybro, Kalmar, Emmaboda, Lenhovda och senast Mönsterås, då det gäller Reko Ring.
Det finns tydliga regelverk, som måste naturligtvis måste följas. I exempelvis Högsby på tisdagskvällarna är det enbart utdelning av beställda varor och där förekommer ingen försäljning, då den delen redan är avklarad.

Stort intresse
Intresset är stort och vi har redan närmare 750 medlemmar. Jag är övertygad om att Reko Ring har kommit för att stanna.
Beträffande Aboda Café och Restaurang är det för närvarande öppet onsdag till söndag varje vecka.
– Jag hoppas att det ska bli möjligt med öppethållande dagligen efter midsommar beroende på vilka regler, som då kommer att gälla.
Så här långt har Monica Blomdin klarat av att driva Aboda Café och Restaurang.
– Jag kämpar på med näbbar och klor. Positivt är också att jag har kunnat ha kvar en anställd, vilket har varit väldigt betydelsefullt, betonar Monica Blomdin.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: