Rörelse för alla

Hej Karin Axelsson i Högsby, du har dragit igång en helt ny verksamhet inom Hanåsa Aktivitetsförening som går under namnet Team Orkidé, berätta vad är detta?

Text: Gunilla C Johansson. Bild: Privat

– Ja du, det är något som jag funderat på under en längre tid som nu äntligen blivit verklighet. Team Orkidé ska bli teamet för barn, ungdomar och föräldrar där den unga har någon form av funktionsvariation. En variation som gör att man inte riktigt kan haka på föreningsaktiviteter som erbjuds alla barn i dag. Det vi tänker med Team Orkidé är att alla barn och ungdomar ska kunna hitta sin aktivitet som man känner att man vill och kan utvecklas med. Vår familj har tack vare vår dotter Wilma fått upp ögonen för hur viktigt det är att alla känner tillhörighet och gemenskap utifrån varje individs förutsättning.
Vi har många föreningar i vår kommun som gör ett fantastiskt arbete och jag ser Team Orkidé som ytterligare ett steg att få med alla på banan. I grunden handlar det om en aktiv fritid för alla.

Uppfyllelse
– Min dröm: att ha träffar med och för barn och unga med just funktionsvariationer där man har roligt, utmanar sig själv och vågar tro på sig själv och bygga sitt självförtroende är verkligen på väg att uppfyllas, helt magiskt alltså.

Redan fått kontakt
Genom sociala medier och Facebook har Karin gått ut med lite förhandsinformation om Team Orkidé och vars syfte och mål med teamet är och redan nu har barn och föräldrar visat intresse.
– Ja, det är bara så roligt och vi är alla så förväntansfulla. Intresset visar att det finns ett behov som vi nu alltså är på väg att möta upp.

Vad tänker du för aktiviteter i Team Orkidé?
– Det är upp till deltagarna. Vi kommer att inleda med ett informationsmöte på Misteln redan den 5 september där Wilma Axelsson som är född med en ryggmärgsskada kommer att berätta om sina erfarenheter om livet med funktionsvariation. Hur mycket man kan göra och ta sig för på sitt eget alldeles unika sätt. Efter denna första träff så är tanken att man tillsammans skapar ett Team Orkidé där aktiv fritid är ett av ledorden.

Vilka kan gå med i Teamet?
– Vi vill givetvis att alla ska känna sig välkomna till oss men främst vill vi få kontakt med barn och ungdomar som bor i kommunen med omnejd. Vi kommer inte att säja nej till någon men vi har satt en gräns vid ett 20-tal personer för att alla deltagare ska känna gemenskap i gruppen.

Hatten av för dig Karin som ser till att alla oavsett förutsättningar kan känna sig som Zlatan, Sara Sjöström eller Foppa Forsberg.


Publicerat

i

av

Etiketter: