Snälla bin och vardagshjältar

Att ge sig på den grannlaga uppgiften att försöka summera ett helt år via en sida i Innehåll, det är omöjligt. Det vi däremot vill bjuda på är en och annan återblick på vad som har återgetts i Innehåll.

Många är företagarna som återgetts under året och som har bäring inom hälsa och må bra. Vad sägs om allt från att få en stunds återhämtning via yoga, eller hög puls och tempo på gymmet Malen. Det finns något för alla i Högsby inom just må bra. Dessutom har vi många flitiga och snälla bin som ser till att vi får något gott på mackan, tack vare en aktiv biodlarförening. Gott och nyttigt var namnet.
De sportsliga framgångarna har varit överväldigande inte minst för Högsby IK som tog sig till division 3. Men även framgångar för anrika föreningarna Ruda IF och Berga GIF som firat 90 år under högtidliga former.
Andra högtider som smäller högt är Möjligheternas kväll, Högsby-dagarna och Årets Kommunjakt. Frågan är vilken av de tre som smäller högst. En sak är i alla fall säker, det är en trio av arrangemang som gemensamt men på olika sätt sätter färg på tillvaron och ökar sammanhållningen och vikänslan i kommunen. Att få dansa under Möjligheternas kväll, träffa hemvändare under Högsbydagen eller få en god skogslunch och få lyssna på duktiga jakthundar under kommunjakten, ja det är positiva pusselbitar för bygden.
Månatliga näringslivsträffar som arrangerats av Mittpunkt där kommunen, företagare och organisationer ges goda möjligheter att träffas över en kopp kaffe är andra viktiga pusselbitar.
Vi har även under året speglat flera av kommunens verksamheter och vem minns väl inte reportaget med 98-åriga Herta som trivdes så bra på Välengården i Fagerhult och som mer än gärna tog sig en tur på tandemcykeln runt om i byn.
Vi på Innehåll minns det med värme.
Vi har under året försökt att ge några personliga reportage som under intervjun med nya bankchefen Joakim med hans visioner på hur en lokal bank bör verka, eller reportaget med VD:n full av energi, Magnus Dahlman. Att få läsa om Anders Johansson och få veta vad som är viktigast för en kommun sett ur ett kommunchefsperspektiv var uppskattat, men även för hans oförtröttliga energi att sjunga och låta barn få träffa Tomtarna i skogen bakom LBC.

Det är många eldsjälar som gör ett fantastiskt arbete i kommunen och många som kanske inte omnämns i detta försök till nyårskrönika, men till er alla så hoppas vi att ni ser er omkring och verkligen känner att ni behövs. Det är ju så med allt, även om man inte alltid tänker på hur bra det är när grabbarna från renhållningen kommer och tömmer soptunnan, eller att mattanten serverar mat som precis hann bli klart i tid. Men man märker när det inte fungerar.
Man märker när soptunnan är överfull, eller att dörren till matsalen inte öppnas då klockan slagit 12.
Det är när vardagen fungerar som man kan få tid och kraft att känna att det är helg och lite frid.
Tack till er alla vardagshjältar.

Vi på Innehåll är stolta och glada över att ni läser tidningen och hör av er till oss med redaktionella tips och att vi har så många trogna annonsörer.
Fortsätter ni med det så skapar vi tillsammans en positiv bild över Högsby kommun – mitt i länet.

Bästa Jul- och Nyårshälsningar /Tidningen Innehåll
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: