Snart premiär för ny lunchrestaurang

Nu är det inte många veckor kvar till att den nya restaurangen Baan Thai ser dagens ljus i kommunen. Det är kvintetten Supattra Pridaen, Virawan Kidkan, Rolant Pridaen och Peter Karlsson som står bakom satsningen.

 

Kvintetten bildade gemensamt en ekonomisk förening där alltså alla fyra finns med och alla satsar arbete och tid för att lyckas med satsningen. Supattra och Virawan är de som står bakom den thailändska menyn och tillagningen.

– I första hand kommer vi att erbjuda lunch och takeaway. För oss är närproducerat mycket viktigt och vi hoppas att kunna erbjuda så mycket vi kan som är odlat och producerat i närområdet. Det är ett sätt att marknadsföra oss med att erbjuda rätter med råvara som kommer från bygden. Vi kommer förutom thaibuffé även erbjuda enklare husmanskost och andra rätter som komplement till thaibuffén. Allt för att få alla att känna sig välkomna till oss. Jag har lagat mycket mat tidigare och har även arbetat på restaurang när jag bodde i Thailand. Det ska bli så roligt att få laga mat tillsammans med Virawan säger Supattra.

Rolant och Peter har totalrenoverat lokalen och har ett mycket gott samarbete med

fastighetsägaren som bidragit till att renoveringen har gått så bra som den har.

– Det har varit och är mycket jobb, men nu ser vi ljuset i tunneln. Vi ser alla fram emot öppningspremiären och vet att det finns ett behov av fler bra matställen i kommunen. Läget längs Järnvägsgatan är ett ypperligt läge och det är extra roligt att det blir nytt liv i lediga butikslokaler menar Rolant och berättar vidare.

– Vi kommer även att hålla kvällsöppet, något som vi vet efterfrågats i Högsby. Det tillsammans med takeaway tror vi blir riktigt bra.

Vi räknar med att öppna upp restaurangen i början av maj avslutar Rolant.

Läs mer i kommande nummer av Innehåll.

Text och foto: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, , ,

av