SÖKES – Gympaledare till Berga

Carina Turowski Neuman och hennes man flyttar från Berga till grannkommunen. En flytt som föranledde att Carina hörde av sig till oss på Innehåll.  Hon vill nämligen att gympan i Berga lever vidare.

– Jag har varit aktiv ledare för gympapassen i Berga under 23 år och haft god hjälp av Gunilla Eskilsson. Nu hoppas jag att någon annan tar över och finns där tillsammans med Gunilla och håller pass i Berga även efter att vi har flyttat.
Till vardags arbetar Carina på kontor i Mönsterås och det är med blandade känslor som man flyttar, men det har varit svårt att få ihop livspusslet med jobb och resor. Carina kommer att ha pass under hösten fram till slutet på november och hoppas att någon ser denna uppmaning och kontaktar henne för att få veta lite mer om vad det innebär att vara gympaledare.
– För mig så har intresset för hälsa och att hålla i gång varit drivkraften till att vara aktiv ledare. Det som är så bra med gympa är att det är en breddidrott. I dag är vi runt 20 stycken i varierande ålder som tränar, både damer och herrar.
– Jag hoppas att någon som brinner för träning och som skulle kunna tänka sig att vara ledare kontaktar mig. Vi har tidigare kört ett pass i veckan under två terminer, det vill säga 22 pass per år. Det går med andra ord bra att kombinera med annan träning för den som så vill.
Jag har gympat och tränat till musik sedan jag var liten, och tog själv över verksamheten en gång i tiden och hoppas nu alltså på att något tar över efter mig.

Bästa med gympa: En träning till musik. Man har roligt. Kan komma precis som man är och ta i hur mycket eller lite man kan, orkar eller vill. Det är den egna förmågan som styr. Och framför allt, man tränar tillsammans med andra.

Vi på Innehåll hoppas att det finns någon eller några som hör av sig till Carina för en fortsättning av gympan i Berga. Tänk på att gemenskapen vid ett träningspass kanske är den största och viktigaste hälsofaktorn.

Vallgatan fyra, byter ägare
Carina och hennes man Bo som nu flyttat till grannkommunen har i dagarna sålt sitt hus till ett ungt par från Grekland.
– Det roliga i just denna husaffär är att ett ungt par från Grekland gillar Sverige så pass mycket att de efter en semester här vill flytta från Grekland till Sverige. De letade hus och efter lite letande så fastnade de för ett hus i Berga, som det blev budgivning på berättar Otto Sjökvist Fastighetsbyrån.

–Vi åkte till Sverige på smekmånad förra året. Vi såg bilder på internet på Sverige och hur grönt och fint det var i naturen och båda kände att hit ville vi åka. Gillade det vi såg så pass mycket att vi ville flytta till Sverige. Vi sa upp oss från våra jobb där och efter lite letande efter hus så flyttade vi först till Sjötofta. Därefter så fick vi tag på detta fina hus i Berga säger duon Michaelis och Evdoxia Krikzoni.
– Vi letade efter en permanentbostad med lantligt läge med närhet till matbutik samt närhet till större orter och havet som nu bara är 20 minuter bort.
Michaelis (Mikael) är utbildad musiklärare och solist i klassisk musik. Har arbetat som körledare och musiklärare i Grekland, och även som ansvarig för en musikskola.
– Min fru som är utbildad ekonom arbetade som detta i Grekland.
Vi är så glada över att flytten hit och nu är det full fart med att få ordning på allt i huset.  Vi båda studera just nu svenska på heltid på Komvux.

Vi hälsar Michalis (Mikael) och Evdoxia (Evy) Krikzoni  välkomna till kommunen och önskar er lycka till och att ni ska trivas bra här i natursköna Högsby kommun.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: