Stanna Hemma :- )

I förra numret av Innehåll följde det med en rykande färsk turistbroschyr om Högsby kommun, detta på hela 24 sidor.

Här hittar du många härliga tips på vad du kan göra, antingen på egen hand eller tillsammans med familj och vänner.

Fika och smaka på hembakat, äta lunch tillagat av lokalproducerade råvaror och inte minst se ett stycke svenskt filmhistoria genom ett besök på Garbomuseumet. Paddla kanot, gå en vandringsled, fiska.

Detta är några av upplevelserna du kan få genom att ta dig till Högsby. Att se känna och smaka på det nära och äkta!

Mjölken, osten och smöret från Emåmejeriet som du hittar i matbutikernas kyldiskar kommer bland annat från kor som betar längs Emån eller utmed Fågelforsvägen.

Stora, röda och saftiga eller små, ovala röda tomater lyser upp grönsaksdiskarna och odlas nära din matbutik. Vill du köpa tomaterna direkt av odlaren, ta bilen till Bjärshult. Har du tur så kanske du får titta in i växthusen. Jag kan lova att den doften och det tropiska klimatet är en upplevelse. Doften av tomater biter sig fast i kläderna, jag säger bara, gott!

Det finns flera gårdar som levererar lokalproducerat.

Ett företag som fått ett rejält uppsving är Höjdens Mejeri som sedan någon månad tillbaka öppnat upp sin gårdsbutik. Här hittar du riktigt goda gåbortpresenter eller en lyxig present till dig själv. Att kunna köpa äkta getost utan en rad artificiella tillsatser som det knappt går att stava till, för att inte säga uttala. Ja, det är lyxigt men inte dyrt!

Invigning av gårdsbutiken sker i morgon lördag :- )

Getterna betar i de stora och kuperade hagarna runt sjön intill gården och känslan att köpa getost och höra getterna, närmare ett eget gårdsliv går inte att komma.

Detta är en del av allt du kan köpa med dig hem, men det stannar inte där.

Företag runt om i kommunen som erbjuder tjänster och varor ramar in helheten och närmar sig nästan total fullservice. I Högsby kan du få hjälp om din mobil krånglar, om bilen inte går som den ska eller om du söker en present till någon som fyller år.

Allt det där finns här, det är bara att ta dig till Högsby så löser företagen tillsammans det mesta. När du valt att bo här permanent eller för sommarboende, då öppnas ännu fler dörrar. Du kan köpa din sättpotatis lokalt, få elektriker som fixar till elen till gäststugan, taket fixat, eller handla på din lokala färg- och tapetbutik.

Tidningen Innehåll är alltid fullmatad med fina erbjudande från lokala företag, månad efter månad.

Du som semestrat här, känner du dig hemma?

Du som bor här känner du dig hemma här?

Faktum är att många känner sig hemma här och vad är det då som gör att man har den känslan?

Det har jag inget svar på, det får du som läser svara på för du sitter inne med svaret.

Men det är klart att ibland så kan väl alla känna att, nja det är nog lite bättre någon annanstans, att det finns lite mer att göra i storstäderna.

Det är då vågskålen kommer in. Saker och ting vägs för och emot, något uppväger något annat, kan jag vara utan något, vill jag pendla eller inte. Eller är det så enkelt att det inte finns något enkelt svar, utan att det handlar om faser i livet.

Jo, så är det nog!

Så att stanna hemma kan vid första anblicken kännas negativt, att man ”måste” stanna hemma. Men det kan även kännas att jag ”vill” stanna hemma.

Det kan även vara en uppmaning, stanna hemma för att man vill träffa sin familj eller vänner. Detta för att man ska hinna provsmaka den där osten från mejeriet. Att man väljer att flytta hit för att man känner sig hemma i Högsby.

För mig är stanna hemma något riktigt positivt

Där man känner sig hemma där vill man stanna. Så se till att du, din familj och vänner känner sig hemma här! Då har vi nämligen löst uppgiften med att få fler att välja att bo utanför storstäderna!

Fiffigt eller hur!

PS.

Jag tänker inte tjata om 11-kaffet i år för det vet ni redan att jag gillar, men det är ett bra knep för att få in känslan att känna sig hemma.

Somriga hälsningar / Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: