Stort intresse för Nisse Lull Cup

Många söker sig till sporthallen i samband med Nisse Lull Cup.

Högsby IK:s populära inomhusturnering i fotboll, Nisse Lull Cup startade den 19 januari och avslutas den 9 februari. Totalt är 65 lag med i år och skådeplats är precis som tidigare sporthallen i Högsby.

Det var 1984, som den första upplagan av turneringen genomfördes till minne av Högsby IK:s legendariske Nils ”Lull” Bergeskans, som hade avlidit 1983.
En särskild kommitté i Högsby IK håller i trådarna och framför allt är det fullt upp att göra med förberedelserna under hösten. Efter alla dessa år är kommittén väl insatt i rutinerna, vilket naturligtvis underlättar.
Av de deltagande lagen bland 15-årspojkarna var det premiär för Vikingstads SK från Östergötland.
– Jag började tidigt att sondera terrängen och hittade på nätet Nisse Lull Cup i Högsby, som verkade vara ett utmärkt alternativ och samtidigt ett tillfälle för vårt lag att stöta på nya motståndare. Turneringen blev upptakten för säsongen för vårt lag, som ska delta i seriespel hemma i Östergötland, säger Jonas Blom, ledare i Vikingstads SK.

Ungdomssatsning
Betydligt kortare resa har IFK Oskarshamn med ledaren Pierre Thornedahl i spetsen.
– Vi satsar allt mer på ungdomsfotbollen och ska ha åtta lag igång den här säsongen. Sedan är det alltid roligt att komma till Högsby, säger han.

Unga funktionärer
Nisse Lull Cup är alltså en ungdomsturnering och det är också flickor och pojkar i Högsby IK, som ansvarar för det mesta.
– Ja, vi dömer matcherna, sköter sekretariatet, ansvarar för kiosken och håller ordning i största allmänhet, berättar Elin Pettersson, en av HIK:s fotbollstjejer.
Under många år har Lars-Olof Jonsson varit med i kommittén bakom Nisse Lull Cup och tycker att det fungerar hur bra som helst
– I år har Rebecca Hermansson, Annie Karlsson och Sebastian Karlsson huvudansvaret för Nisse Lull Cup, som pågår under fyras helger, påpekar Lars-Olof Jonsson.
Först ut var 15-årspojkarna, där Sävsjö FF vann med 7-1 i finalen mot Ljungbyholms GoIF, medan Oskarshamns AIK tog tredjeplatsen efter seger med 3-2 mot Tjust FF.

INGVAR GUNNARSSON


Publicerat

i

av

Etiketter: