TACK!

– Våra kunder får verkligen stå ut med både det ena och det andra när vi gör om i vår butik. Men det är det som är så positivt, ingen klagar för att vi byter ut frysar, kassasystem, retursystem, hyllsystem eller annat som kan upplevas som bökigt utan man tycker om att det händer saker här i butiken.

Så säger Maria Persson, butikschef på Coop nära i Berga om de senaste två årens förnyelse av butiken. När vi var på besök i butiken så slogs man av att den upplevs mer rymlig.
– Det stämmer bra, vi har minskat antalet hyllmeter men samtidigt är de nya hyllorna högre och djupare så vi har nu ett betydligt bättre system än tidigare. Hyllplan som är lätta att hålla rena och fräscha och lättare för våra kunder att hitta bland varorna. Vi har även plockat bort varor som är det vi kallar för hyllvärmare. Alltså varor som vi kanske säljer 2-5 av på ett helt år. Det är här vi får kassera varor som passerat bäst-före-datum och det är ju ingen betjänt av. Så nu är vårt sortiment anpassat till det som vi säljer och därmed sjunker svinnet betydligt. Men givet är det så att våra kunder som ofta handlar här och som efterfrågar en viss vara som vi inte har hemma så försöker vi att ta hem dessa. Det är ju tillgång och efterfrågan som styr verksamheten.
Vi tar oss en tur i butiken och ser nu att det är luftigt och öppet vid kassan och postutlämningen.
– Tänk om vår vision går i uppfyllelse, då kommer vi att göra om här. Flytta entrédörren, stuva om lite till och tillskapa en liten caféhörna, tänk så bra det skulle bli. Detta är en vision som vi är många som hoppas på kan bli verklighet, vi får väl se var vi landar i denna fråga.

Maria berättar att tack vare det soliga vädret så har försäljningen ökat rejält i butiken.
– Ja nu hoppas vi på att vädret håller i sig, för då är det fler som svänger förbi butiken på vägen hem för att handla till kvällsgrillningen. Eller kanske köper en glass att njuta av i kvällssolen.


Publicerat

i

av

Etiketter: