Tack

Det är en fint och snällt ord. Ett ord som kan innefatta hur mycket som helst. Innehåller bara fyra bokstäver – men ändå ett så starkt ord.

Jag vill börja detta försök till jul- och nyårskrönika med att blicka tillbaka på vad som hänt i Högsby under 2015.
Det är mycket!

Vem minns väl inte alla företagare och personligheter som uppmärksammas årligen på Möjligheternas Kväll. Personer som lägger ner tid, kraft och energi för att du och jag kan få det lite bättre i vår vardag. Det kan handla om att företagare ser nya möjligheter i sitt företag, för att säkra sina anställdas arbeten eller möjlighet att anställa fler för att företaget expanderar.
Det kan också handla om att personer helt ideellt jobbar för att våra ungdomar ska känna glädjen i att träna, röra på sig och hålla i gång.

Visserligen går det åt en och annan timme för föräldrar och ungdomar att sälja kakburkar, strumpor eller dylikt för att få ihop föreningskassan, men vad gör väl det, om man tänker efter, det går ju till något bra.

Föreningslivet – ja vilket härligt liv
Det är så många i kommunen som är med i en eller flera föreningar. Att vara med i en förening berikar livet på många sätt. Att träffa andra människor som delar med sig av sin erfarenhet, eller som är med i en förening för att man inte vill vara ensam. Tack alla ni eldsjälar som ser när någon känner sig ensam och bjuder in till gemenskap.
Sedan kanske man blir indragen i en förening för att barnen, frugan eller mannen har ett intresse, där man själv inte har det minsta intresse. Det är också bra, då har man ju all anledning till
att lära sig mer om något man inte visste så mycket om.

Det är de stora rubrikernas TACK som oftast blir de som man pratar om men de tysta tacken som man tänker men som inte
alltid blir sagda, de är minst lika viktiga. Det där lilla tysta tacket man ibland kan känna när någon
nickande hälsar på dig i kassakön i matbutiken. Eller det varma tacket man känner när någon hjälper till att hitta det där man
sökte i affären.

Ibland går ett tack över till tacksamhet. Tacksamhet över att barnen kommer hem oskadda efter att ha varit ute i trafiken i dåligt väglag. Eller tacksamhet över att få vara tillsammans med
barnbarnen.

Det är många som vi på Innehåll vill rikta ett stort hjärtligt TACK till.
Det är alla ni som läser Innehåll och alla ni som väljer att annonsera i tidningen Innehåll.
Tack för förtroendet och tack för att vi tillsammans lyfter fram allt det positiva med att bo, leva och arbeta mitt i Kalmar Län.

Och vad säger vi då om 2016 – Vi ser fram emot detta år tillsammans med er så TACK på förhand 🙂


Publicerat

i

,

av

Etiketter: