Tänk vad tiden går fort när man har roligt – håller du med mig?

När vi tänker tillbaka på händelser man sett, hört eller upplevt som skapar minnen är det ett sätt att hålla ordning på tiden.

Speciella händelser minns man vilket år, månad, dag till och med klockslag det utspelade sig.
När jag tänker tillbaka på de 15 år jag arbetat med lokaltidningen Innehåll så ska jag ärligen säga att jag kanske inte alltid kommer ihåg exakt vilket år, vilken månad jag träffade just dig. Men jag kommer ihåg alla intervjuer, alla samtal där nyhetstips haglat in. Möten med föreningar företag, kommunen och en rad färgstarka personligheter alla engagerade för sitt Högsby kommun.
Det är genom möten mellan människor som kraften att berätta, förändra och viljan att åstadkomma något kommer fram, något att publicera.

Fick frågan en gång vad det är jag tycker är så speciellt med Högsby kommun.
Svarade retoriskt, hur lång tid jag hade på mig, sedan berättade jag att det är där jag växte upp, på en gård strax utanför Berga. Att jag åkte taxi till och från skolan under nio år. Minns bland annat taxichaufför Holger, alltid glad och skämtsam, taxichaufför Bertil lite mer försiktig och ordningsam.

Minns mitt första skolår i ”gamla skolan” i Berga, intill nuvarande Café Tre Århundraden, och flytten till den då nybyggda skolan i Berga där det var fullt av vattenhinkar på golven i klassrummen och biblioteket ganska direkt efter inflytt. Det var visst något trassel med det platta taket. Minns Ann-Marie Christofferson som kom till vår skola för att hålla i nationella prov. Då satt alla stilla, henne var det ordning med. Inte kunde väl jag ana, sju år gammal, att hon skulle bli min klassföreståndare under högstadiet. Minns hur stort det var när man i årskurs sex, äldst på skolan olovligen vågade ta sig till kiosken vid bron på rasten för att köpa godis. När man började högstadiet så var man yngst igen, men där träffade man ju fler och fick fler vänner jämfört med vår lilla skola. Nya ämnen stod på schemat med bland annat tyskalektioner med Heinz Günter Strömer. Han fick visst ordning på hur jag skulle uttala ”Ich heisse Gunilla”. Inser att det är 37
år sedan jag hade tyska på schemat, men jodå, tyskan rullar på alldeles utmärkt.

Dessa år och fortsatt kontakt genom åren med personer i olika konstellationer och den drivkraft att vilja något finns i Högsby, och den är föredömlig.

Tänker direkt på alla fotbollsklubbar som finns runt om i kommunen. Det ska egentligen inte vara möjligt med så många klubbar på alla dessa nivåer i lilla Högsby kommun, men jodå, det går alldeles utmärkt.

Tänker även på Högsby-dagarna, Möjligheternas Kväll, Högsby Sparbanks 125 årsfirande och andra event som arrangerats genom åren med stora artister som spelat i Högsby, Jill Johnson, Charlotte Perrelli. Jodå det går alldeles utmärkt att arrangera saker och ting i Högsby och att få stora artister till byn.
Alla företag som på olika sätt jobbar för att det ska finnas arbetstillfällen och butiker samt hantverkare som är just hantverkare. Jodå det går utmärkt att driva företag i kommunen, ett större företag är på väg att etablera sig med ett 20-tal arbetstillfällen.

Utan trogna annonsörer, nyheter, erbjudande och förtroendet oss emellan hade vi inte haft en tidning som berättar om livet och pulsen på landet.

Nästa år jubilerar Innehåll med hela 20 år som stark lokaltidning med ledorden:
En tidning om allt och alla i Högsby kommun, för oss som gillar pulsen på landet.

Tänk vad tiden går fort när man har roligt!

Tack för allt bra du gör – fortsätt med det! Jodå, det går alldeles utmärkt!

God jul och gott nytt 2022!
Gunilla C Johansson
Ansvarig utgivare
Tidningen Innehåll


Publicerat

i

av

Etiketter: