Team Steen årets segrare på Högsbydagarna

Emåracet

Vinnare Emåracet blev Team Steen bestående av Felix Steen och Samuel Johansson.

Sebastian Karlsson ansvarig för Emåracet

Vilken succé det blev. Vi hade goda förhoppningar att få ihop nio lag men aldrig trodde vi att det skulle bli hela 16 lag.

Racet var en riktig publikfriare, för det som händer på Emån är ju uppskattat. Finnarna brukar ju vinna denna typ av tävling men i år tog Team Steen med Felix Steen och Samuel Johansson hem segern då finnarna tog kurs rakt in i buskarna vid finalheatet men kämpade trots detta på bra. Kämparglöden var mycket hög hos samtliga tävlande och man visade på god sportmanship under de fyra rafflande och intensiva heaten och finalheatet.

Linus och Marcus Lindh som båda var revanschsugna precis som flera andra deltagare och har redan aviserat att man kan tänka sig att ställa upp nästa år. Vi hoppas att kunna arrangera loppet nästa år, vi känner redan pressen!

Sebastian riktar ett stort tack till Räddningstjänsten Mårten Steen och Robert Johansson som stod beredda att rycka in om det skulle behövas avslutar Sebastian.

Tack

Välbesökta barnaktiviteter, uppskattade kvällsaktiviteter och bra väder var några av de positiva ingredienserna till årets Högsbydagar.

– Ja, så kan man sammanfatta årets upplaga. Jag tror och hoppas att besökare och utställare var nöjda, nu hoppas vi på att alla som var här kommer tillbaka nästa år, och tar med sig ytterligare vänner till Högsbydagarna, ju fler vi blir desto roligare blir det. Vi har redan kikat på ett tänkt upplägg för 2019. Det gäller att smida medans järnet är varmt säger Magnus Gabrielsson.

Man fick en fantastiskt bra inledning av Högsbydagarna på fredagskvällen med välbesökt tivoli och härlig stämning i tältet.

Semesterorkersten gjorde sin sista spelning och fick med publiken, likaså DJ Peter C.

– Elin Namnieks bejublade spelning visar på hennes storhet och jag är helt övertygad om att hon inom några år står på de riktigt stora scenerna. Kom då ihåg att på hennes artistbana fanns Högsbydagarna med.

Allsång, prisutdelningar och selfies

Annas allsång med barn avslutades med att barn fick gå upp på scenen där flera barn sjön tillsammans och kunde många av låtarna utantill.

Gustav Wigelius

avrundade själva familjedagen och gjorde det på ett förtjänstfullt sätt. Många i publiken ville ta selfies med Gustav som också fick skriva

autografer.

Lördagskvällen

Under lördagskvällen underhöll Uncover publiken i ett fullsatt tält.

De fick till och med fart på HIKs gamla virtuos Andreas Furuskog vars dans blev en virtuell succé på sociala medier. Det är roligt när personligheter bjuder på sig själva och höjer stämningen en kväll som denna.

Rent ekonomiskt har vi en bra grundplåt att börja på nästa år och då hoppas vi att ännu fler tar sig till Högsbydagen!

 

Högsbydagarna 2018 Pristagare

Högsbydagsföreningens pris

”Årets inspiratör” tilldelades Pia Albertsson.

Motivering: ”Genom sitt hårda slit inspirerar Pia många andra människor här i kommunen. Hon visar oss att det aldrig är för sent att ta hand om sig själv och hur viktigt det är att hålla i sin träning för att nå resultat. Vi har bara en person av oss själva, Pia vet hur hon ska ta hand om sig på bästa sätt. Vi hoppas utmärkelsen får henne att vara stolt över den resa hon har gjort och fortfarande gör.”

Förutom äran att bli ”Årets inspiratör”fick Pia en håruppsättning och make-up sponsrad av Louise på Stjärnklippet, blommor av Johannas blommor och ett årskort till gymmet av Malen gym.

Tidningen Innehålls pris”Årets Personlighet” tilldelades Heinz-Günter Strömer

Juryns motivering: ”I mer än ett halvt sekel har du för de du haft möjlighet berättat. Under tre decennium har du för alla 15-åringar i kommunen berättat. Dina, och de dinas upplevelser och minnen är dokumenterade för eftervärlden. Fragment om första och andra världskriget har du tålmodigt och viljestarkt delat med dig av, för att vi ska få veta, ta del av och bära med oss in i framtiden.

Lions pris

Årets ungdomsledarstipendium tilldelades Camilla Jonsson Högsby BTK

Motivering: ”Camilla Jonsson har under en följd av år lagt ned ett engagerat arbete på ideell grund för ungdomar i Högsby BTK och belönas därför med Högsby Lion Clubs ungdomsledarstipendium”

Thomas Stalsbo: En mycket värdig vinnare som kämpat väl med att lyfta och stötta unga spelare. Bakom beslutet att tilldela Camilla denna utmärkelse står samtliga våra medlemmar och beslutet var enhälligt. Förutom äran tilldelas pristagaren diplom och ett stipendium på 5000:-

Skobes fordonsparad

Här utsågs ekipaget ”Finska bastuklubben” till vinnare. Teamet bestod av Mikael Annegård och Simon Rosenqvist.


Publicerat

i

av