Tema – Må bra

I vår miniserie med temat Må bra, så har turen
kommit till hudvårdsalongen i Drageryd.
Strax utanför Högsby ligger natursköna Drageryd. Innehåll har bokat möte med Heléne Carlsson.

Det var inte riktigt meningen att jag skulle sadla om från fritids-pedagog till det jag gör i dag. Nu blev det så och jag ångrar inte en enda dag.
Heléne, Stockholmstjejen med rötter i Småland, bor med sin man Stefan i Drageryd sedan drygt 30 år tillbaka. Barnen är sedan länge utflugna och har bildat egna familjer.
Heléne tog tjänstledigt ett år från sin tjänst som fritidspedagog för att utbilda sig till auktoriserad hud- och spaterapeut.
– Det var ett intensivt men spännande år där jag fick utbildning i bland annat klassisk massage, hudvård, vaxning, och färgning. Lagom till att jag var färdigutbildad så fick min dotter Emelie, som driver butiken och salongen Parelle i Kalmar, behov av en hudterapeut på grund av att en medarbetare blev sjuk. Jag fick då hoppa in och sedan har det rullat på. Jag åkte ned till Kalmar varje dag och jobbade. Redan under min tid som fritidspedagog så hade jag ett intresse för kropp och hälsa, då handlade det främst om massage så det kändes verkligen som att jag hittat rätt arbete.

Filial i Drageryd
– En dag så var det en kund från Högsby som undrade om jag inte funderat på att starta verksamhet i Drageryd, så att hon med flera skulle få närmare till salongen. Sagt och gjort. Vi byggde om och inredde en salong här i Drageryd. Dels för att kunderna skulle få
närmare till en salong men jag såg även fördelar i att kunna varva Kalmarresorna med lugnet på landet.

Ta hand om dig
Salongen är rymlig och varmt inredd med mjuka fåtöljer, väldoftande ljus och ett delvis avskärmat behandlingsrum.
Med under intervjun är Eva Hedin som bokat in en tid hos Heléne, vi frågar vad det är som gör att hon väljer att åka hit.
– Det är flera anledningar men främst är det nog för att man vill känna sig ompysslad och att man faktiskt får en stunds avkoppling. Jag sminkar mig inte speciellt ofta så att göra en ansiktsbehandling är ett sätt för mig att ta hand om min hy, och det får mig att må bättre. För mig är det även viktigt att känna förtroende för den jag går till och det gör jag verkligen med Heléne. Jag tycker verkligen att man ska prova att åka hit, tänk en salong mitt ute i skogen, bara det är värt ett besök.

Heléne fortsätter
– Mitt arbete handlar inte om skönhet och att vara vacker. Det handlar om att ta hand om sin kropp och hy. Att komma hit handlar om att få behandling av sin hy för det den har behov av. Allt från djuprengöring, till fuktgivande och ja vad man nu har behov av. Med på köpet får man även 90 minuters avkoppling från vardagens stress. Att komma hit, koppla av och släppa saker runtomkring är viktigt. Jag ser hur vi alla blir allt mer stressade och att då stanna upp låta sig bli ompysslad kan vara ett sätt att varva ned.

Flera pusselbitar
För att må bra så kan man inte bara lyfta ut en del och tro att allt löser sig. Det handlar om en helhet.
– Jag brukar säga att huden påverkas av kost, stress, yttre faktorer och årstiden. Huden är på ett sätt kroppens spegel. Det jag gör vid en behandling är att ge huden en grundlig behandling. För att få ett varaktigt resultat behöver man varva salongsbehandlingar med sin dagliga hudvård i hemmet och tänka på de andra faktorerna som påverkar huden och hälsan.
Glädjande är att vi har kunder i alla åldrar. Det är aldrig försent att komma och göra behandlingar. Ibland vill man färga brynen, ibland få en avkopplande massage, en längre ansiktsbehandling eller en kortare för att man bara har 30 minuter ledigt.
Det Heléne alltid gör och som hon är mycket noga med är att ställa lite frågor till den som kommer till henne för första gången.
– Jag behöver veta om man har eventuella allergier, äter mediciner eller har någon sjukdom som jag behöver ta hänsyn till vid en behandling. Så ingen behandling är den andra lik, utan det gäller att anpassa den till vad som är rätt för varje kund.

Tips till dig
• Var noga med att rengöra, återfukta och mjukgöra din hy varje dag.
• Undvik solens starkaste strålar, solen är hudens värsta fiende.

Innehåll tackar för besöket och med mig i tanken har jag Helénes omsorg om varje kund, den ombonade miljön i salongen, mitt ute på landet. Tänk om fler vågade göra som Heléne, satsa på det man tror på och att göra det så bra att kunderna åker från staden till landet för att få den där lilla extra guldkanten på tillvaron.

Tänk om vi får fler filialer till Högsby kommun – mitt i länet. Tänk….

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: