Tiden går fort, är det möjligtvis för att jag börjar bli äldre

Tiden går fort, är det möjligtvis för att jag börjar bli äldre…hmm… Nåväl våren är här och inom kort även sommaren… och som vi längtar!!!

Jag har faktiskt inte reflekterat över det tidigare, men tanken slog mig idag att det faktiskt har blivit några (om vi ska kalla det) krönikor i Innehåll, då jag i mer än ett års tid har delat med mig av mina funderingar och tankar kring framförallt utvecklingen i Högsby
kommun. Det är inte alltid jag haft klart för mig vad jag ska skriva eller berätta om, och vid ett och annat
tillfälle har jag också varit ut i sista stund. Det brukar dock alltid lösa sig och jag hoppas också att Ni kära läsare fått ut något av allt mitt
pladder… 😉

Bredband – en fråga som stötts och blötts
flitigt under det senaste året!
En del av er kanske minns min krönika från senaste numret av Innehåll, där jag bl a pratade om att vi måste vara öppna för nya tankar och idéer, inte minst då det är mer eller mindre omöjligt att veta vad morgondagen för med sig, varför man ibland också måste våga sig ut i det okända.
Nu kanske inte bredband är så okänt i sig, men hos många infinner sig ändå en viss osäkerhet när frågan kommer på tal om att kanske ansluta sig till ett fiberoptiskt nät som förväntas byggas ut på orten. För många handlar det om en investering i storleksordningen 15 – 25 000 kr och det är då inte konstigt att man börjar fundera; Vilka är mina behov? Vad är nyttan?
Behov och nytta är givetvis individuellt, varför var och en själva får ta ställning till detta. Dock är verkligheten den att då tekniken utvecklas kommer sannolikt flera äldre tekniker på sikt att avvecklas till förmån för den ny teknik. I farozonen ligger t ex de gamla telefonledningarna (kopparledningarna), vilka Telia redan idag håller på att avveckla och sannolikt kommer även de traditionellt markbundna TV-sändningarna att så småningom övergå till att sändas via fiberoptiska nät.
Det är nästintill omöjligt att sia om framtiden och så även om bredbandets vara eller inte vara, men utifrån mina personliga erfarenheter så anser jag att det definitivt är en bra investering. Det är framförallt en framtidssäker investering, oavsett hur bra t ex en trådlös uppkoppling kommer att bli, så är ändå en fiberoptisk anslutning betydligt mer driftsäker (den ligger nedgrävd i marken och är således inte känslig för väder och vind) och med potential för oerhört snabba hastigheter, inte minst då man sänder information (data) med hjälp av ljus. Till dags dato är det också så att mänskligheten inte känner till något som färdas fortare än ljuset…

Möjligheternas Kväll 2013
Du har väl inte missat att om ungefär en månad är det återigen dags för förra årets succé – Möjligheternas Kväll!
Årets evenemang som återigen går av stapeln den 25 maj kommer att bli en riktig höjdpunkt. Jag skulle nog kunna säga hur mycket som helst om kvällen och vad ni kan förvänta er, men jag tänker kort och gott nöja mig med att säga:
Köp era biljetter nu!! Ni kommer definitivt att ångra er annars!

Jonas Högquist
Utvecklingsstrateg, Högsby kommun


Publicerat

i

av

Etiketter: