Toppmodern och välbesökt tennisbana

Trion Bengt-Åke Lundin, Hasse Gustafsson och Thomas Ohlsson.

Trion Bengt-Åke Lundin, Hasse Gustafsson och Thomas Ohlsson är tre mycket engagerade eldsjälar för såväl bygden liksom för den minst sagt toppmoderna tennisbanan där spelare och publik erbjuds en rykande färsk bana med sjöutsikt.

– Vi tre är endast en bråkdel av alla som varit här och arbetat åtskilliga ideella timmar. För att inte prata om alla sponsorer som stöttat oss hela vägen betonar Hasse Gustafsson, ordförande i styrelsen för Berga Tennisklubb.
När vi träffade trion i förra veckan så var det en klarblå himmel där höstvindarna började göra sig påminda.
– Ja här blåser det friskt emellanåt men vad gör väl det när man kommer till en så fin plats menar duon.
Den gula byggnaden intill banan är bokstavligen fylld av företagsloggor och namn på alla som på ett eller annat sätt möjliggjort den närmare miljonsatsningen på tennisbanan.
– Ja där ser man hur det kan gå när alla i en bygd jobbar tillsammans och vill något, säger Bengt-Åke Lundin, ledamot i styrelsen.
Banan som för snart 70 år sedan byggdes i privat regi av profilerna Göte Åborn, Gunnar Dahlgren och Linde Persson har stått sig väl genom åren och bjudit på många sportsliga höjdpunkter. När banan byggdes landande kostnaden på 11 800 kronor, vilket motsvarade två nya Volvo. Trion hyrde marken av Malcher och Alva Karlsson i Valåkra.
Vid de första större tävlingarna köpte man in åtta pokaler för 134 kronor och fikat till bollpojkarna uppgick till hela 60 öre.

Klar att möta framtiden
1979 övergick banan till Tennisklubbens regi och nu 2020 står den alltså helt klar att möta framtiden.
– Det är roligt att så många personer som kanske inte brukar komma hit har provat på sporten.
Jag har själv spelat mycket tennis genom åren och likaså barnen när de var små. Tennisen har givit oss väldigt mycket tid tillsammans som familj som man nu ser tillbaka på med värme betonar Thomas.
Du som vill boka banan i närtid ta dig till tennisbanan och  boka via anslagstavlan.
För i skrivande stund jobbar man för fullt med att få i ordning på möjlighet att digitalt kunna boka bantider och likaså betala digitalt.
– Vi är inte riktigt i hamn där men styrelsemedlemmar jobbar just nu mycket aktivt med frågan säger Hasse.
– Vi har totalt ett 100-tal medlemmar och är man medlem så betalar man inget när man bokar banan. Vi vill att det ska vara låga trösklar för den som vill röra på sig, plånboken får inte styra denna typen av verksamhet summerar trion.
Till sist Thomas och Hasse ni  har ju spelat tennis under många år hur känns det att stå här nu när allt i princip är på plats.
– Med stolthet säger Thomas med instämmande av Hasse.

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: