Ung företagare satsar på Berga

Sara Rockner fixar frisyren på Ebba Nord.

I en artikel förra hösten skrev vi om Sara Rockner i Berga och hennes val att bli
frisör. I somras tog hon studenten och har målbilden klar för sig, eget företag och gesällbrev.

Text och bild: Gunilla C Johansson

Vi träffade henne denna gång i Berga på Lilla Salongen tillsammans med Ebba Nord, en av delägarna till Lilla Salongen som är beläget intill Coop Nära Berga.
– Hej och välkommen säger Sara när vi öppnar dörren till salongen. Första kunden för dagen kommer om trettio minuter så vi har tid att prata en stund.

Lilla Salongen x 2
Ebba Nord, tillsammans med Emma Gutekrans, tog över Lilla Salongen för cirka 1,5 år sedan, de driver dess-utom Lilla Salongen i Oskarshamn. Vi frågar Ebba hur det är att driva företag.
– Jo men det fungerar bra, vi har etablerat oss väl här i Berga. Till en början tänkte vi att vi skulle hålla öppet ett par dagar i veckan men tack vare att Sara började här i juni och vi får allt fler kunder så håller vi nu öppet måndag till fredag.

Startade upp i juni
Sara berättar att hon startade upp sitt företag i juni och att hon hyr in sig hos Ebba och Emma.
– Först frågade jag dem om de ville anställa mig och fick motfrågan om jag i stället ville starta eget företag och hyra en stol i stället.
Jag funderade på det, men inte speciellt länge utan bestämde mig snabbt för att prova på eget företag och på den vägen är det.

Hur känns det att hoppa på tåget som företagare?
– Det känns spännande och samtidigt har jag fått en bra bild av detta då jag sett och hört Ebba och Emmas syn på att driva företag, så det föll sig faktiskt ganska naturligt. Så nu både bor och arbetar jag i Berga.
Sara flyttade till Berga när hon var sex år gammal och har, som hon själv säger, bott här nästan i hela sitt liv.
– Trivs bra här, nära till det mesta och även extra nära till jobbet.

Berätta, vad är det för trender just nu?
– Som alltid är det färgning och klippning som står högst upp men då och då även en och annan permanent. När det kommer till trender inom klippning så är det fortsatt så att det är det personliga som gäller. Även om vissa frisyrer och längder är mer trendiga än andra så väljer de flesta vad man själv tycker om. Ser vi till färg och toning så är kontraster populärt. Ebba visar hur hon har en mörkare och en ljusare nyans som delas av med mittbena.
– Jag har själv valt en lite mer neutral frisyr med halvkort längd och lite slingor. Vi två är bra bevis på att det är ok att tycka olika, viktigast är att man trivs med sin frisyr.


Publicerat

i

av

Etiketter: