Unikt samarbete ger jobb i Småland

Två företag, LMAB Småland och WK-Byggtorg i Uppvidinge respektive Högsby kommun, har i ett gemensamt projekt arbetat fram produkter som bidrar till att jobben stannar kvar i Småland och kan i detta fall erbjuda kunderna glaspartier som är så gott som 100 procent Svensktillverkat.

– Detta är verkligen helt fantastiskt och vi på WK Byggtorg är mer än glada över det samarbete vi inlett. Dessutom är det så att dessa glaspartier endast går att köpa genom oss på WK Byggtorg, vilket gör projektet och produkten helt unik berättar Johanna Karlsson.
Kortfattat innebär samarbetet mellan oss att vi på WK inom kort kan erbjuda glaspartier utöver det vanliga. De håller en ännu högre kvalitet än det vi hittills har kunnat erbjuda våra kunder. Att ständigt anpassa och bredda vårt sortiment till det marknaden efterfrågar har alltid varit en av våra ledstjärnor. LMAB:s styrka är att de är otroligt duktiga på att leverera detaljer med mycket hög kvalitet. En kvalitet som blivit en norm för deras produkter och något som nu alltså kommer våra kunder till del.

Enstycksproduktion
– Normalt sett arbetar LMAB nära arkitekter och då oftast med enstycksproduktion av glasade partier. Det samarbete som vi nu har inlett innebär att LMAB kan ut-veckla sin produktion att även omfattas av serietillverkning.
Vi har sett en mycket stor ökning på efterfrågan av glaspartier som håller samma U-värde som en vanlig yttervägg har då man vill få in ljuset i rummet.
Det som gör dessa glaspartier så unika är att man upplever glasytan som mest iögonfallande där träkonstruktionen smälter väl in och inte på något sätt tar överhand.

Kom och kika i vår utställning
– Under slutet av mars kommer det att finnas glaspartier i vår utställningshall för den som vill komma och kika.
Samarbetet och idén kom genom att Mattias Åberg, produktionschef på LMAB som bor i Fågelfors, och pappa pratades vid om idén som då alltså kläcktes av Mattias.
När vi alla pratade om konceptet och idén så föll sig allt naturligt och på den vägen är det.
Vi är nischade på olika sätt och tack vare det så kunde vi tillsammans gå vidare med denna produkt. LMAB tillverkar glaspartierna med glas från Skåne och mestadels svensk fur och vi här marknadsför och säljer till kund över hela Sverige. Detta känns så bra!

Då är det i Fågelfors de stora besluten tas?
– Haha, ja så måste det vara. I alla fall i just detta fall 😉 avslutar Johanna.

Text: Gunilla C Johansson. Bild: Privat


Publicerat

i

av

Etiketter: