Välbesökt invigning

Då är PROs flytt till Storgatan klar och invigningen var minst sagt välbesökt.

För en tid sedan informerade Högsby Bostads AB att man beslutat att ”Dahlbergska huset” i Högsby, där PRO varit hyresgäster under fyra år, skulle byggas om till bostäder.
– Bostadsbolaget var behjälpliga med att söka alternativa lokaler och efter lite förhandlingar så är vi i hamn och ser fram emot verksamheter i nyrenoverade lokaler här på Storgatan 34 berättar Solweig Ek, ordförande PRO i Högsby.
Under pompa och ståt där man under invigningen fick smaka på nybakat var det många som passade på att kika runt i de nya lokalerna. När Innehåll var på besök var stämningen god och 90-åriga Lilly Bergeskans, flitig mötesdeltagare fick dagen till ära klippa invigningsbandet i sällskap med Solveig Ek, ordförande. Därefter följde ett kort invigningstal av Solveig och sånggruppen inledde med sången Rosenkyssar och med texten ”Det var en solig morgon uppå ett myllrande salutorg”. Kören ackompanjerades av gitarristen Ingrid Digreus.

Månadsträffar
– På våra månadsträffar kan vi blir upp emot 80 deltagare och då brukar vi vara i församlingshemmet och då är dessa lokaler för små. Här på Storgatan kommer vi att hålla cirklar och kurser. Vi har allt från läscirklar, stavgång, datakurser och gymnastik, viktigt att hålla i gång så man orkar bli äldre. Vad passar då inte bättre än att sjunga, sången har en god effekt på hälsan enligt de senaste studierna. Vi har även trivselträffar och då brukar vi vara ca 40-50 personer. Till dessa träffar är det alltid hemligt program så den som är nyfiken på vad som arrangeras får allt pallra sig till våra möten, att det är hemligt program uppskattas av deltagarna. Vi har haft allt från musikunderhållning, frågesport, bildvisning till sång på våra träffar. Något som är viktigt och centralt är fikastunden, att få träffas och prata med varandra för att hålla kontakt med varandra och hålla sig uppdaterad om vad som händer och sker i kommunen.
PRO i Högsby-Berga har drygt 200 medlemmar och tillsammans med PRO i Ruda, Fågelfors och Fagerhult har man ca 500 medlemmar.
– SPF är också en stor och aktiv förening och vi har tidigare haft gemensamma danser där båda föreningarna stått som arrangörer.
Både PRO och SPF:s medlemmar tycker om att resa och besöka olika platser och arrangemang.
PRO:s resor har bland annat gått till travbanan i Kalmar, Lönneberga marknad, Öland för att njuta av goda kroppkakor.
– Inga bekymmer för personer som har funktionshinder att följa med, utan då hjälps vi åt så att alla kan åka med.
PRO Högsby- Berga hyr lokalerna tillsammans med ABF och Högsby Arbetarkommun.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: