Väljhögsby.nu

För att visa på fördelarna med att driva företag i Högsby drar kommunen nu igång en etableringskampanj.

I filmade intervjuer berättar några av traktens företagare om hur det är att etablera och driva företag i vår kommun. Nästa vecka går startskottet för kampanjen där kommunen kommer att synas i olika sociala medier med sin slogan ”VäljHögsby.nu” – Kampanjen är en del i ett långsiktigt arbete där vi arbetar för att fler ska se fördelarna med att driva verksamheter i vår kommun säger Kicki Svensson, näringslivssamordnare Högsby Kommun. Vi har en näringslivsstrategi att förhålla oss till och arbeta utifrån och etableringskampanjen är ett sätt att gå från ord till handling, menar Kicki Svensson.

Kampanjstart

På tisdag i nästa vecka startar kampanjen upp. Först ut är Ann-Katrin Fransson i Fågelfors som berättar om hur det är möjligt för henne att driva en verksamhet med en omfattande logistik genom en väl fungerande e-handel. – Vi tror mycket på detta och som jag sa så är det en del i ett långsiktigt arbete som jag är övertygad kommer att bära frukt, det gäller bara att hålla i och hålla ut betonar Kicki. För att få en utgångspunkt från personer som inte har några förutfattade meningar om Högsby så fick produktionsbolaget ”Anders och Mia” i Stockholm, uppdraget att ta fram digitalt underlag och marknadsföring av detsamma.

Hur är det att arbeta med detta projekt?

– Vi har ett utifrånperspektiv och arbetar med, bland andra, Kicki som har ett inifrånperspektiv och tillsammans kommer vi att synliggöra styrkorna med att driva verksamhet i kommunen. Själva har vi reagerat på hur smidigt det är att få kontakt med rätt personer. Här har ni fantastiskt korta beslutsvägar och det är en annan viktig sak att lyfta fram, betonar Anders Larsson

Vad kommer ni att lyfta fram i de filmer och budskap som tas fram?

– Det är fyra inriktningar, e-handel, lätt industri, livsmedelsproduktion och besöksnäring, säger Mia Kaasalainen. Först ut är e-handeln, där företagaren lyfter fram möjligheterna att driva ett sådant företag framgångsrikt i kommunen. Vilka är era första intryck när ni kom till Högsby? – Det är att man inte krånglar till saker och ting, enkelheten. Många ser positivt på att denna kampanj ska dras igång och många goda idéer kommer längs vägen. Men, precis som allt som ska ske, inget gör sig självt. Det blir mycket fotarbete men det är ju så mycket lättare när alla är med på tåget, summerar Anders och Mia.


Publicerat

i

av

Etiketter: