Vasalopp – fotboll – ironman

Det råder träningsyra i kommunen. Fler och fler börjar på gym, är ute och går eller cyklar.
Fler bevis på att träningsyra råder men som onekligen sticker ut är Nick Burke Danlids och Mikael Hellgrens beslut att ställa upp i triathlontävlingen Ironman, Kalmar.

Vad sägs om två träningspass om dagen, 6 dagar i veckan under 8 månader

Det är i alla fall vad Nick Danlid Burke, Högsby använder all sin lediga tid tid till. Fokus och målbild  har han klart för sig.  Att om kanske inte vinna, men kämpa för att placeringen blir bland de bästa i hans åldersklass i triathlontävlingen Ironman Kalmar.
När jag började träna så var målet att klara av hela sträckan i min klass, det vill säga att tävla med jämnåriga i ålderklassen 25-29 år. Nu efter några månaders intensiv träning så har min målbild ändrat sig. Med mina träningstider och fokus så siktar jag på topp-placeringar.
Det är ju så, med intensiv träning  där man förbättrar sina träningsresultat,  sätts målbilden allt högre och högre.
För Nicke har träning alltid varit en viktig del i hans liv och välbefinnande. Han har tidigare tränat i sporter som kickboxning, karate men även sprungit maraton i London.
Jag är född och uppvuxen i Essex, England och idrott har alltid varit viktigt för mig. Kärleken till min numera fru Lina var starkare än dragningen till storstadslivet i London och därav flytten till Sverige. Mitt intresse för sport tog jag dock med mig.
Nu när vi bor som vi gör på en mindre ort har vi mycket mer tid för fritidsaktiviteter än vi hade då vi bodde i London. Pendlingstider på upp till 4 timmar om dagen i Londons rusningstrafik var vardagsmat. I dag ser det som sagt var helt annorlunda ut.
– Det som i bland kan kännas lite tråkigt är att mina föräldrar inte träffar vår son Max så ofta som de kanske vill. Men det finns fina sommarhus där man kan få mycket hus för pengarna runt omkring i kommunen.
Annars stormtrivs Nick i Högsbytrakten och inte minst på Storgatan där han har sitt företag. Ett företag med affärside att koppla  samman  investerare och banker världen över.

Till sist
Jag måste verkligen få säga  att all denna träning inte hade varit möjlig utan min fru. Hon backar upp mig till 100 procent. All peppning och support är en av de viktigaste framgångsfaktorerna när man tränar.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: