Vill utveckla tillsammans

– Ingen kan göra allt själv men många kan göra mycket tillsammans.
Detta menar Åsa Landberg, Högsby kommuns nya näringslivsansvarig. Hon har i dagarna tillträtt sin nya tjänst och menar vidare att det är mycket att sätta sig in i.

– Ja men så är det ju med allt nytt man ska börja med, men som jag sagt tidigare ser jag verkligen fram emot att arbeta med näringslivet i Högsby kommun. Något av det första jag ska göra är att skaffa mig en bild av ärläget, vad vi ska börja med, vad vi gör och vad vi ska fortsätta med.

Åsa berättar att hon ser många styrkor med det som finns i kommunen.
– Jag har ju varit i Högsby vid ett flertal tillfällen tidigare och sett och upplevt det både som privatperson och i tjänsten. Något som verkligen är tydligt är bemötande, vänlighet och hög servicegrad bland såväl företagare som privatpersoner. Jag beundrar verkligen det driv och engagemang som ligger bakom. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj och vet att det ofta är långt ifrån en dans på rosor.
Detta driv och engagemang är något som jag vill veta mer om för det är viktiga framgångsfaktorer för att få fler att vilja satsa på verksamhet utanför storstäderna.
Jag är även fullt medveten om att det finns ett antal lediga lokaler, men fokus för mig är där det bedrivs verksamhet. Hur vi kan vidareförädla det som finns och hur ser hindren ut. Givetvis finns det svagheter och utmaningar även i Högsby, men jag tog jobbet för att jag väljer att se styrkor och möjligheter.

Företagsbesök
– Jag kommer framöver att besöka företagare för att lyssna in ett flertal frågeställningar så att vi tillsammans ska kunna utveckla näringslivet i kommunen. Detta arbete är ingen enmansshow utan här gäller det att politiker, tjänstemän, företag, föreningar och privatpersoner, ja alla som på något sätt vill stärka Högsby kommun som en bra plats att bo och verka hjälper till.

Hur menar du?
– För mig är helheten viktig  där många har olika roller. Dagtid kanske man driver ett företag, på kvällen är man aktiv i en förening och däremellan familjeliv och handla på hemmaplan.
Det är därför företagsbesök är viktiga för mig, för att få en bra bild över hela samhället. Ett bra och hälsosamt företagsklimat är delvis grunden för god folkhälsa, arbetstillfällen och aktiv fritid summerar Åsa och tillägger.
– Vill även passa på att påminna om att det går bra att nominera företag till Högsby kommuns pris Årets entreprenör.

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: