Ytterligare en lastbil

Tommy Eriksson som utökat sin verksamhet med ytterligare ett lastbilsekipage.

Pensionen fått vänta tycks vara vad som gäller för 64-årige åkeriägaren Tommy Eriksson i Högby. Tidigare hade han ett lastbilsekipage, men har nyligen utökat med ytterligare ett.

– I stort sett under hela min yrkeskarriär har jag varit inom åkeribranschen och har haft egen rörelse sedan 1984. Under inte mindre än 26 år körde jag på utlandet, både i dåvarande Östeuropa med resor till exempelvis Polen och Turkiet, men emellanåt blev det också i Västeuropa. Det var intressanta och lärorika år, men numera räcker det med transporter i Sverige, berättar Tommy Eriksson.
Sedan tidigare kör hans åkeri på uppdrag av Sävsjö Transport AB och i somras utökade Tommy Eriksson med ännu ett lastbilsekipage. Detta via DHL som utför transporter åt Myresjöhus.
– Det är mycket som talar för en uppgång i villabranschen och det var inte minst därför jag köpte åkeriet, som kör åt Myresjöhus. En chaufför har anställts och dessutom har jag reservförare tillgängliga om så skulle behövas.

Trivs med jobbet
– Jag tycker fortfarande det är stimulerande att köra lastbil och har inga som helst planer på att sluta. När det gäller Myresjöhus kör vi mest på mellersta och södra delarna av landet.

Bor i lastbilen
– Under veckorna är jag ute på vägarna för att sedan komma hem under helgerna. Jag övernattar i samband med resorna i lastbilen, där det mesta finns som kök, mikrougn, sovplats och dator. Utefter vägarna finns det sedan tillgång till både dusch och toalett lite varstans, varför den delen inte är något problem, sammanfattar Tommy Eriksson.

Text och bild: INGVAR GUNNARSSON


Publicerat

i

av

Etiketter: