Energifabriken

Det nya namnet på byggnaden är numera som i folkmun kallas för Invidohuset Industrigatan 4, är numera Energifabriken. Där Högsby Energi med flera driver sina verksamheter.

– Vi och styrelsen tyckte att det var dags att få fram ett nytt namn på byggnaden vilken vi har huserat i under drygt fyra år.  Här finns vi tillsammans med ÖSK, HUC och Svetsskolan (HUC), Arbråstugan, Ugglans Hemhjälp, Mediakompaniet samt SPF tillsammans PRO som har en Boulebana, berättar Magnus Dahlman vid Högsby Energi.
Energibolaget äger och har hand om underhållet av fastigheten. Byggnader som alltså bär sina egna kostnader tack vare externa hyresgäster.
– Vi har idag 3200 m2 uppvärmd yta, 1100 m2 kallager och 300 m2 kontor och personalutrymme. Nästa all yta är uthyrd, men det finns fortfarande några hundra kvadratmeter industriyta och kalllager kvar att hyra för den som är intresserad.
Vi har ett bra läge i Högsby och för den som är intresserad så finns det även 6000 m2 ledig industritomt.
Det finns det mesta här inne så vi tyckte att det var läge att ge byggnaden ett nytt passade namn. Det som sticker ut mest är trots allt panncentralen som ger många verksamheter och villor värme i centrala Högsby därav föll namnet på Energifabriken.

Ser framåt
Magnus och styrelsen jobbar just nu på med att arbeta fram en femårsplan för bolaget som man ska presentera för ägarna när det gäller ekonomi och utbyggnad av verksamheten.
– Vi har just nu en ekonomi i balans, detta till trots att det var en varm vinter. Ingen vet ju hur kall eller varm nästkommande vintern blir för den spåkulan har vi inte. Det har dock varit två varma vintrar i rad och man får gå tillbaka till 2010 för att hitta en riktigt kall vinter. Så vintrarna varierar milt sagt, säger Magnus Dahlman.
Nya flispannan har trimmats in och den kommer att producera 100% förnyelsebar fjärrvärme när den startas upp i höst.
– För att ge kunder varmvatten så eldar vi i pannan på Ringvägen. Även där är det endast förnyelsebart, det vill säga flis som vi eldar med. Flisen som vi eldar med kommer från närområdet avslutar Magnus.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: