Gammalt blir som nytt!

Försäljningen ökar och allt fler ser fördelarna med att göra i ordning, och använda saker och ting som någon annan inte längre behöver.

Så sammanfattar Eva Karlsson, föreståndare på butiken Lindra på Karlssons-området, verksamheten.
Vi går runt i butiken som är välfylld av allt från kläder och husgeråd till möbler. Några fina kaffekoppar står på en hylla och väntar på ny ägare. Flera byråer i furu står uppställda tillsammans med soffgrupper.
– Vi har bra snurr på verksamheten. Nu när det börjar bli lite kallare så ökar efterfrågan på lite varmare kläder.
Allt som finns i butiken kommer från personer som valt att skänka saker och ting till verksamheten.
– Antingen kör man hit sakerna till oss eller så åker vi och hämtar. I Hultsfred kan man vid en återvinningscentral välja om man vill slänga eller skänka det man inte längre vill ha. Denna container tömmer vi två gånger i veckan.

Stadigt växande
Eva har varit föreståndare under tre års tid och ser hur verksamheten stadigt växer. Idag har man tre heltidsanställda och inte mindre än 15 personer som har praktikplats på Lindra.
– Vi är för många första kontakten med arbetslivet. Efter avslutad praktik har man skaffat sig arbetslivserfarenhet för att kunna söka jobb. Det är viktigt för alla oavsett bakgrund att få in en fot i arbetslivet, och vi är stolta över att få vara en del av arbetsmarknaden som kan öppna dörrar till arbetslivet.

Söker medarbetare
– Vi behöver bli fler som arbetar här och därför går vi nu ut med platsannons. En tjänst som innebär allt från att packa upp varor till kassatjänst, det vill säga en alltiallo.
Innehåll går runt i butiken och fastnar för en byrå i furu för knappt 100 kronor. Undrar om vi skulle ta kontakt med Sandholms för att få tips på hur vi kan få den som ny. Sagt och gjort!

Tips från Karin
Har du någon furumöbel som sett sina
bästa dagar; fram med lite färg, penslar, maskeringstejp och lite kreativa idéer
och vips så har du en helt ny möbel.
Vi har använt:
– Målartvätt.
– Fint sandpapper.
– Kvist- och spärrgrund (så att inte kvistarna kan blöda igenom), kan i vissa fall behöva en oljegrund.
– Vit färg, högglans 80 snickerifärg.
– Grå färg, färgnr S4502-Y högglans 80
snickerifärg.
– Maskeringstejp.
– Penslar.
Maskera de delar som ska vara trärena. Sandpappra
och använd målartvätt. Grundmåla med kvistgrund alt. oljebaserad grundfärg. Måla med färdigfärg minst två gånger på de detaljer som du valt i vit respektive grå färg. Använd gärna några färgglada knoppar som kontrast till byråns vita och grå färger.
Tips: Innan du börjar måla, se över byråns skick och använd gärna trälim och dra åt skruvar så att byrån återfår sitt rätta jag.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: