Hanåsas näridrottsplats i Högsby används flitigt

– Både barn och äldre kommer hit och spontanidrottar vilket är jättekul, säger Patrik Axelsson som är ordförande i Hanåsa Aktivitetsförening.
Ett drygt år har gått sedan näridrottsplatsen invigdes. Årsjubileet firades den 13 september med massor av aktiviteter, som sumobrottning, hoppborg, tipspromenad, fotbollsgolf, frisbee, boule, innebandy.
– Det kom hundratals personer i olika åldrar från hela Högsby och det var verkligen roligt, säger Patrik Axelsson.
– Vi planerar att ha en sådan här träff en gång om året även framöver, där vi satsar lite extra på ett antal olika aktiviteter.
Näridrottsplatsen med bland annat konstgräs, småmål och basketkorgar kom till när den gamla isbaneföreningen somnade in för att skapa nya möjligheter i området till spontanidrott året runt, och för att få både unga och äldre att vara ute och röra på sig istället för att sitta alltför mycket framför datorn.
– Vi har sett att näridrottsplatsen har använts mycket. På fredagar kommer ofta ett större gäng unga för att  dela upp lag och spela fotboll, säger Patrik Axelsson.
– Olika föreningar möts upp här också ibland, till exempel missionsförsamlingen och Filadelfiaförsamlingen.
– Vi har även haft handbollsskola och den kommer tillbaka. Handbollsskolan har hittills varit mycket populär med 20-25 deltagande barn, säger Patrik Axelsson.
Text Fredrik Loberg


Publicerat

i

av

Etiketter: