Hej Anna Lundberg

Du kommer från årsskiftet vara bibliotekschef för två bibliotek i länet, Högsby och Hultsfred, hur känns detta?

– Jag fick en förfrågan och denna tackade jag ja till. Det känns roligt och jag ser fram emot den nya utmaning som detta innebär. Jag har alltid sagt att ett bibliotek är så mycket mer än bara böcker. Här kan man träffas över en kopp kaffe, läsa en bok, använda någon av våra lånedatorer, läsa tidningar eller att gå på ett kulturevenemang.
När vi hälsar på så är det många som gör precis detta. Många människor som befinner sig här och som aktiverar sig på olika sätt.

På vilket sätt kommer det att märkas att du kommer att vara arbeta på två bibliotek?
– Förhoppningsvis så kommer de båda verksamheterna ge draghjälp till varandra så att vi blir ännu bättre på det vi gör. Att vidareutveckla ett bibliotek till en mötesplats där tid och rum är till för alla. Anna brinner verkligen för att öka läsandet bland kommuninvånare, något som hon hoppas bär frukt.
– Att skapa bra miljöer som stimulerar till läsande och att jobba med barn och unga för ökad läsförståelse är något som jag verkligen gillar att arbeta för. Får man med sig läsningen från det att man är riktigt ung så har man nytta av detta genom hela livet.

Julklappstips från Anna:
En bok!
Personlig absoluta favoritbok: En biografi om Katarina Taikon, Den dag jag blir fri, skriven av författaren Lawen Mohtadi. En lättläst bok som är lätt att ta till sig. För mig var det en berörande bok.
Nyutgåva av barn- och ungdomsböckerna om Katitzi. Lika
aktuella i dag som då de gavs ut första gången under 1970-talet.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: