Höstens trender – sätt personlig pregel

Nu är den vita trenden i våra hem bruten, eller i alla fall så går den nu över till lite mer färger med guldkant.

Enligt trendexperter så är det allt fler som hänger på trenden att inredningsdetaljer målas om i guld och kopparfärger. Den stora svarta krukan målas, eller rättare sagt sprayas med kopparfärg, vitmålade stolar får guldiga detaljer. Att blanda gamla och nya stilar med varandra känns som en självklarhet. Att dessutom blanda metall med andra material som underredet på bord och stolar eller i detaljer på möbler och fast inredning är ännu en stark trend i hemmet när man läser inredningstidningar.
– Ja det är verkligen en trend som många redan har nappat på säger Karin Sandholm,  Sand-holms Färg & Golv.
Inne i butiken har man ställt upp en mindre tapetvägg och stol på ett podie där man kan se det färdiga resultatet på den senaste inom hem och inredning, möbler med detaljer i metallfärg.
Våra tapetleverantörer har nu i sitt sortiment tapeter där de försiktigt mönstrade tapeterna är bestrukna med nyanser av koppar och guld. Tapeten får en helt annan lyster och djup med detta färg-tillägg och jag tror att trenden har kommit för att stanna under en längre period, menar Karin.

Guldfärgat krus
Melina Asp, Högsby, berättar att hon spraymålat ett Höganäskrus i guldfärg, som nu står och glänser i hallen på sin piedistal.
– Jag är så nöjd med resultatet. Tvättade noga rent kruset och lät det torka innan jag målade med häftgrund och sen sprayade på färgen. Tänk på att du helst sprayar utomhus eller i ett väl ventilerat rum och att täcka väl runtom, eftersom sprayfärgen gärna sprider sig i rummet.
Melina som just nu är mammaledig tycker att det är roligt att experimentera med färg och form.
– När man är hemma och är mammaledig så tar ju barnen all uppmärksamhet, men när de små sover middag eller för natten, då plockar jag gärna fram penslar, färg och sprayburkar.

Tack Melina för att du delar med dig av dina inredningstips.
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: