Jakthistorier, nätverkande och framtidstro

Årets upplaga av den traditionsenliga kommunjakten var mycket uppskattad bland årets 40-tal deltagare som var på plats tidigt denna älgjaktsmorgon.

Lars Wernersson blåste in jaktdagen som bjöd på näst intill vindstilla uppehållsväder, god sammanhållning och en och annan kopp kaffe.

Själva jaktlyckan var det lite si och så med då det var begränsningar på vilka djur som var lovliga.
– Vi såg en del djur på förmiddagen men eftersom tjurar och kor med enkelkalv inte var skjutbara, så har vi släppt igenom ett antal djur. Det är ju så det är med jakt, man följer de uppsatta spelreglerna, det vill säga avskjutningsregler som finns för att få en bra älgstam. Efter lunch fick hundarna upp fällbart vilt, en kviga och ett vildsvin, berättar Anders Ek, jaktledare.
– Vi har alltid trevligt på jakten och detta är en stund i skogen som uppskattas av många, även de som inte är till 100 procent inbitna jägare. Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att få för mycket av att var ute i naturen.
Anders vill även passa på att sända ett extra tack till årets hund-förare och deras fyrbenta vänner, för utan dem blir det ingen
riktig jakt. Årets hundförare var Tomas Reinholdsson, Göran Rosenberg, Joakim Karlsson, Milton Lind, Håkan Karlsson, Erik Redborn, Lars Linder och Magnus Dahlman.

Rosa Bandet
Dagen avrundades med middag på Stabygården där regiondirektören talade inför ett 80-tal middagsgäster. Deltagaravgiften skänktes till den rikstäckande kampanjen Rosa bandet och kampanjen mot bröstcancer.
– Total uppbringade kampanjen hela 16 000 kr, varav Stabygården skänkte 10 000 kr, vilket vi är glada över berättar en av kvällens sponsorer och även arrangör av kvällen Lotta Berggren från Företagarna i Högsby.
– Vi vill rikta ett stort tack till alla som kom på dagens och kvällens aktiviteter. Vi har nog aldrig tidigare upplevt en så stämningsfull kväll som denna där musiken och sången ramande i kvällen. Får vi behålla denna framtidstro som infanns sig, ja då har vi fortsatt många och ännu fler företagare, som tror och satsar på Högsby kommun.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: