Juvelernas hus satsar på simkunskaper

Juvelernas Hus fortsätter uppbyggnaden av verksamheten. Senaste nyheten är simkunskaper. Många, för att inte säga alla, barn gillar vatten. Lika härligt som det kan vara där vid vattenbrynet vid insjön, poolen eller havet, lika farligt kan det vara. Om man inte har simkunskaper vill säga.

– Vi åker numera en gång i veckan till Oskarshamn och simhallen. Här leker vi fram barnens färdigheter. Barnen som är mellan 4-6 år upp-skattar verkligen tiden de får vara i simhallen, vilket är det bästa betyget vi kan få för vår verksamhet. Jag är så stolt över att vi lyckats få till samarbetet med grannkommunen säger Maggan Drottman, Juvelernas Hus.
Det är 8 månader sedan Maggan startade sin verksamhet – månader som gått över förväntan.
– När vi startade i augusti förra året så hade vi 21 barn inskrivna, idag har vi 30 barn, vilket vi är oerhört glada och stolta över.
Vi har barn som kommer från närområdet som Högsby, Ruda och Hornsö, men har även fått samtal från föräldrar från grannkommunerna som hört talas om oss och funderar på att låta sina barn gå hos oss i Ruda.
Maggan kommer även i år att lära barn att simma via simskolor i Misterhult och Basthult, totalt ca 130 barn.
– Om ni bara visste hur glad man bli inombords när man ser ett litet barn ta sina allra första trevande simtag helt på egen hand. Det ögonblicket och den självkänslan önskar jag att många barn tar med sig i sin resa genom livet.

// Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: