Liza och Catarina

Duon Liza Furuskog och Catarina Karlsson delar på ledarrollen på Tegelbruket.

Ett uppdrag som fungerar bra att kombinera med duons övriga arbetsuppgifter på samma arbetsplats.
– Vi jobbar på tillsammans med alla medarbetare och de olika uppdrag vi har åtagit oss att göra. Det handlar om allt från sortering av textilier till rekonditionering av fordon och utförande av trädgårdsarbeten.
Vi utför även vissa arbetsuppgifter som att tvätta och stryka plagg åt pensionärer i kommunen för att avlasta hemtjänstpersonalen.
Vi är glada över att bland annat många pensionärer uppskattar våra tjänster som vi på Tegelbruket kan erbjuda. Tyvärr har vi inte möjlighet att hjälpa alla pensionärer, utan får ge hjälpen till de som bäst behöver det.

Liza och Catarina fortsätter
– Det är viktigt att våra medarbetare här på Tegelbruket som står en bit från arbetsmarknaden, har ett meningsfullt arbete tills man får ett annat arbete.
Det ligger även på Liza och Catarinas ansvar att fördela feriejobb till kommunens ungdomar, samt att genomföra det så kallade KIA-arbetet. KIA är en förkortning för det ”kommunala informationsansvaret” och Catarina förklarar att syftet med detta, är att få kontakt med ungdomar i åldern 16-20 som varken studerar eller är i någon annan form av sysselsättning. Vi kan hjälpa ungdomarna med samtal och kontakter för att komma igång efter avhopp eller uppehåll från skolan.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: