Nu! Äntligen! Yes! Härligt, sommaren är verkligen här!

Varm vår, kall försommar, regnig försommar, sitta i skuggan på skolavslutningen, elda i braskaminen på midsommarafton, invasion av knott när det är vindstilla, bokstavligen dagsregn, knallblå himmel, starka vindar. Listan av olika väderyttringar och naturfenomen kan göras lång i år. Kanske extra lång.  MEN, nu verkar det som om meteorologerna lovar mer uppehållsväder och dessutom leverans av ett ”värmeöverskott”.

Sommaren 1983, då var det snustorrt i markerna och den torraste sommaren i mannaminne. Gräsmattorna var bruna, höskörden blev en, kanske två i absolut bästa fall, istället för normalt tre. Jordgubbarna nästan övermogna vid midsommar. Det var även det året den stora Bohultsbranden härjade och närmare ca 700 ha stod i brand.
Det här med ordet lagom, det är kanske inte alltid så dumt i alla fall. När det är lagom med sol, lagom med regn och lagom med vind så blir det, just det, precis lagom.

Fast lagom är inte alltid lika roligt  
När det är sommar så ska man ju sitta ute och äta lunch, klättra upp på taket och måla om vindskivorna och fixa allt det där som inte går på vintern.
Men ibland blir det inte alltid som man hade tänkt sig. Ibland blir det som det blir. Då gäller det bara att tänka till och tänka om.
Man får måla om vindskivorna i augusti i stället för på semestern i juli. Äta den där lunchen på altanen i stället för på uteplatsen om det skulle regna.
I landet lagom så sitter fortfarande elvakaffet djupt rotat hos många av Innehålls läsare. Du som inte provat det – Gör det!
Att gå upp på morgonen, göra allt det där man tänkt göra under dagen och att avsluta med en kopp elvakaffe, det är grejer det. Man kan därefter ta den där ledigheten, eller om man så vill göra något annat, fina tips finns i denna tidnings turisttema.
Att göra saker och ting tillsammans med familjen är ibland riktigt underskattat. Även om inte alla kan eller orkar göra saker och ting så det blir helt perfekt spelar faktiskt ingen roll. Det är inte det som är poängen. Det är att man gör saker tillsammans.

Så om inte vädret blir som du tänkt dig, gör saker du inte brukar, gärna tillsammans med andra. Då kommer du kanske att gilla när det regnar samtidigt som ni lagar ett trasigt staket runt tomten eller hästhagen. Då glömmer du bort att det regnar.

Tack för att du läser tidningen Innehåll och för att du handlar lokalt!
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: